Exposities

Jaarlijks organiseren wij ongeveer zes exposities in Goede Rede, meestal van Almeerse kunstenaars. De exposities zijn te bezichtigen op maandagmiddag, vrijdagochtend, tijdens de concerten of op afspraak. Meer informatie: 06-80140467.


10 t/m 31 januari 2019

Kleur, dynamiek en diepte… Ze zijn prachtig, de schilderijen van Cora Janssen op deze verkoopexpositie, georganiseerd door Soroptimistclub Almere. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel: het Oranje Huis Almere. Zie ook het benefietconcert op zaterdagmiddag 19 januari.


25 november 2018 t/m 10 januari 2019

Drieluik

De kunstwerken van Anneke den Boer-Huizinga, Ans van Berkum en Frans de Bruijn leveren een gevarieerde expositie op. De drie kennen elkaar van het filosofisch café. Dat zie je terug in de onderwerpen en de gedachten achter het werk.


Anneke den Boer, schilderijen
Uit de serie ‘Wolkensteden’ van Anneke den Boer spreekt de stilte en het ontvluchten uit ons aards bestaan. Door veel ruimte, licht en diepte dansen de steden naar een wolkenland van nieuw geluk.


Ans van Berkum, mail-art
Droedelen betekent spelen met papier, potlood, pennen en kleuren. Sinds 2000 tekende Ans van Berkum zo honderden brieven die over de wereld gingen. Voor deze tentoonstelling zijn de brieven die u hier ziet voor even teruggevraagd. Wilt u ook graag een brief ontvangen? Dat kan.


Frans de Bruijn, psychogrammen
Het plezier van tekenen en daarbij in je eigen spiegel kunnen kijken, was voor Frans de Bruijn een ontdekking. Wat je maakt dat ben je zelf begreep hij, toen hij naar de werken keek die zomaar onder zijn handen ontstonden…


26 oktober t/m 22 november 2018

Klas op Stand 2017/2018

15 kunstenaars, die een jaar lang individueel werken aan één afgesproken thema of beeldend vraagstuk. En dit is het resultaat van het jaar 2017/2018. Een fraaie en uitgebreide expositie in Goede Rede en een jaarboek – er is veel te zien aan verschillende stijlen en onderwerpen! De kunstwerken zijn ook te koop. De groep noemt zich KLOS (Klas op stand) en wordt begeleid door Daniëlla van Eembergen, docent Beeldende Kunst bij CKV Almere. De meeste kunstenaars van KLOS exposeren ook zelf regelmatig. www.daniellavaneembergen.nl


Annelies Resink

De kunstenaars van KLOS zijn:
Hans Schwarzwalder
Bert Sligtenhorst
Pam Leavy
Rhaiza Maduro
Jos Timmer
Belgin Gürer
Annelies Resink
Shirley Stoetzer
Astrid Greijer
Carin van Hout
Jan Egbertsen
Loes Kopier
Isabelle Koopmans
Lillian Weisman
Dingeman Lievense


5 september t/m 25 oktober 2018

Expositie ‘Wij zijn kleur’

            
‘Wij zijn kleur’                                       Franny Thonhauser

Atelier A93 exposeert met schilderijen, tekeningen, mozaïek en beelden in Goede Rede. Atelier A93 is het atelier van beeldend kunstenaar Franny Thonhauser. In dit atelier biedt zij creatieve dagbesteding en begeleiding aan mensen met een beperking. Twaalf kunstenaars van Atelier A93, inclusief Franny zelf, laten op deze expositie hun werk zien. Het zijn kleurige schilderijen en tekeningen, beelden en mozaïek – en die zijn ook te koop!
De officiële opening van de expositie is donderdag 13 september van 14.00 tot 15.00 uur.

Franny Thonhauser geeft behalve creatieve dagbesteding ook lessen in beeldhouwen en diverse workshops. Als beeldend kunstenaar maakt zij beeldhouwwerk, viltwerk, keramiek e.a. Zij exposeert regelmatig, ook in het buitenland. Enkele werken van haar zijn te zien op de expositie ‘Wij zijn kleur’.

www.ateliera93.nl –  www.frannythonhauser.nl – telefoon 0615435555


11 juli t/m augustus 2018

Verkoopexpositie Sophia Reussien

Kleurig werk van Sophia “als beschouwer van het leven en de omgeving om mij heen”. Zij gebruikt verschillende materialen en technieken. De schilderijen zijn te koop – van de opbrengst gaat de helft naar het Hospice Almere. Tel. 06-49253000.

Sophia Reussien


12 mei t/m 30 juni 2018

Expositie Kunstkwartier Almere Haven

Folkje Nawijn

Twaalf kunstenaars uit het Kunstkwartier Almere Haven doen mee aan de expositie tijdens Festival Musique! op zaterdag 12 mei. Speciaal voor dit festival gemaakt! Het is divers werk: schilderijen en tekeningen, keramiek, textiel, beelden, fotografie,…  De deelnemende kunstenaars zijn:
Collin de Bruin, Marja Thijssen, Mariël Bisschops, Claudia Kamergorodski, Wanda Entjes, Foktje Verhoef, Paul Roelofs, Mannie Krak, Bertina Slettenhaar, Folkje Nawijn, Hans Berkhout en Simone Hakhoff.


16 maart t/m 19 april 2018

Expositie ‘Visioenen en dromen’

De schilders van Atelier MW exposeren in Goede Rede. Zij hebben twee maanden gewerkt aan het thema ‘Visioenen en dromen’. Een aantal van de schilderijen is ook te koop.
Sommige mensen uit deze groep cursisten schilderen al langer dan tien jaar en zijn ooit begonnen op het CKV Almere. Hun docent is Myriam Weisz, beeldend kunstenaar in Almere.
Myriam Weisz heeft haar eigen kunstbedrijf onder de naam Atelier MW en is ook lid van Kunstkwartier Almere Haven. Haar atelier staat op De Paal 37. Zij geeft schilder cursussen voor gevorderden, maar ook voor beginners. www.myriamweisz.com


9 december 2017 t/m 15 maart 2018

Expositie Josef Jan Michnia

De schilder Michnia (1942) is een ontdekking. Josef Jan Michnia is in 1942 geboren in Silezië (vanaf 1945 Polen) en in 1988 met zijn gezin geëmigreerd naar Duitsland. Hij schildert al vanaf zijn 6e jaar en heeft een geheel eigen en herkenbare stijl ontwikkeld, ook wel omschreven als expressief realisme. Hij is gefascineerd door de kracht van kleur en de interactie tussen kleuren. De vrouwelijke figuur staat bijna altijd centraal in zijn werk. Met buitenproportionele handen, armen, benen en halzen. Met een zinnelijk aandoende levenskracht. Tot zijn lievelingsthema’s behoren vrouwen en engelen die musiceren.


‘Das Blumenlied’                                               JJ Michnia

De schilderijen van Michnia zijn verwerkt in de flyers en brochures van Goede Rede Concerten, met dank aan de kunstenaar! Michnia wordt exclusief vertegenwoordigd door Galerie Giardino, die de expositie in Goede Rede mogelijk heeft gemaakt.

Er zijn 16 werken van Josef Jan Michnia te zien in Goede Rede. Schilderijen, maar ook enkele  aquarellen. Het werk en ook een exclusieve cadeaucassette zijn te koop (eventueel met aankoopregeling). Meer informatie: 06-80140467.

Openingstijden:
Maandagmiddag, vrijdagochtend, tijdens de concerten of op afspraak.
Extra: zaterdag 30 december, 13 januari, 17 februari en 10 maart.
Contact: 06-80140467.


6 november t/m 8 december 2017

Expositie Tim ter Wal

De Almeerder Tim ter Wal is een detailtekenaar. Tim is autist en vanuit zijn fotografische geheugen tekent hij moeiteloos (industriële) landschappen van zijn dromen, gebouwen, dieren… Fantasie en werkelijkheid laat hij door elkaar heen vloeien. Door zijn ontwikkelde fijne motoriek tekent hij alles zonder hulpmiddelen. Dus zonder liniaal, passers of sjablonen. Tien van zijn originele tekeningen zijn nu in Goede Rede te zien. www.timterwal.nl

      
Prints van Tim zijn te koop voor 55 euro via https://maisonsavant.tictail.com/
Indien u interesse heeft om originele werken te kopen, kan contact op worden genomen met Raymond Landegent // info@maison-savant.com // 0642728542


4 september t/m 5 november 2017

Expositie Hein Walter

De Almeerder Hein Walter is (zorg)kunstenaar, dichter en artistiek leider van Zijderups. De laatste jaren tekent Hein vooral met pastelkrijt. Zijn werk is niet abstract, en ook niet figuratief. Je zou zijn werk als beeldende poëzie kunnen beschouwen… Naast de schilderijen is er ook een aantal kindertekeningen met gedichten in de expositie opgenomen. www.heinwalter.nl

‘Tortels scholvers en koeten’ (2017)