City Girl

City Girl

Goede Rede Concert Datum/Tijd
wo 27 mei 2020 | 20:00 - 21:30 uur
Muziek+

 

Het James Whale Orchestra begeleidt film met live muziek. 
Uitleg en vertoning van de beroemde zwijgende film City Girl (1930), met o.a. Ernst Paul Fuchs op piano en Carla Bos op harp.

Toelichting op het programma

City Girl, een geluidloze zwart-wit film uit 1930, muzikaal begeleid door het James Whale Orchestra. Combineer fantastische live musici met een high tech geluidstovenaar en een passie voor klassieke films, en je krijgt… het James Whale Orchestra.

Het woord ‘orchestra’ betekent meestal een groot aantal musici, maar het JWO is een beetje anders. Door het gebruik van hypermoderne geluidstechniek wordt een klein groepje live spelende solisten gecombineerd met extra ‘virtuele’ instrumenten, om een nieuw soort orkest samen te stellen met bijna ongelimiteerde mogelijkheden.

Het James Whale Ochestra bestaat uit:
Oliver Parr – drigent, componist en bedenker van dit buitengewone project
Carla Bos – harp
Peter Paul Fuchs – piano
Panayiotis Ioannou – geluidstechnicus

De film ‘City Girl’ is een Amerikaanse dramafilm uit 1930, onder regie van Friedrich Wilhelm Murnau. Destijds werd de film in Nederland uitgebracht onder de titel ‘Ons dagelijksch brood’. Hoofdrollen: Charles Farrell, Mary Duncan en David Torrence.

Het verhaal: Lem Tustine gaat naar Chicago om er tarwe van de boerderij in Minnesota te verkopen. Hij leert er Kate kennen. Ze worden verliefd en trouwen, voordat hij terugkeert naar de boerderij. De vader van Lem aanvaardt Kate echter niet. Hij is ervan overtuigd dat ze uit is op het geld van Lem.

Expositie


«« terug naar de agenda

Soort ticket Prijs Plaatsen
Kinderen en jongeren t/m 18 jaar € 5,00
Volwassenen € 15,00
Vrienden Kamermuziek Almere € 12,50
x Eenmalige donatie. Dank u wel! € 2,50


Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.