Engeland vs. Amerika

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 07 december 2019 | 15:30 - 16:30 uur
jazz, modern-klassiek

 

Matineeconcert  met Britse en Amerikaanse componisten uit 20e eeuw. Tussen klassiek en jazz.
Internationaal duo Kermani & Jones op klarinet en piano. Interessant werk!

Het aanvankelijk geprogrammeerde concert ‘Diálogo’ is helaas vervallen. Daarvoor in de plaats kunt u dit bijzondere concert bezoeken, een interessante vervanger! Dank aan Kymia Kermani en Belinda Jones.  

Toelichting op het programma

De internationale musici Kymia Kermani en Belinda Jones brengen een programma waarin Britse en Amerikaanse werken voor klarinet en piano uit de 20e eeuw centraal staan. Een programma met werken van o.a. Ireland, Arnold, Bernstein en Gershwin.

Van Ireland tot Gershwin
De Fantasy Sonata van de Britse componist John Ireland uit 1943 staat naast het in 1951 geschreven werk ‘Sonatina’ van Malcolm Arnold, geboren in Northampton, Engeland.
Het Amerikaanse gedeelte van dit programma bestaat uit stukken van de populaire componisten Leonard Bernstein en George Gershwin, die met hun muziek een brug slaan tussen klassieke muziek en de jazz die in die tijd ontstond in Amerika.

Kymia Kermani
Nederlandse klarinettiste Kymia Kermani begon op haar 15e in de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer en voltooide haar bachelor bij Hans Colbers. Ze vervolgde haar studie aan het ‘Royal College of Music’ in Londen, waar zij Belinda Jones ontmoette, en werd ondersteund door o.a. de VSB beurs en het Prins Bernard Cultuurfonds. Zij gaf reeds concerten door heel Europa met o.a. het Royal Philharmonic Orchestra en Staatskapelle Berlin.

Belinda Jones
Belinda Jones werd beschreven door de Times als “uitstekend en veelzijdig met een significante artistieke persoonlijkheid”. Belinda Jones is een solo-, duo- en kamermuziekpianiste, gevestigd in Londen. Ze is veelgevraagd als artiest en heeft gewerkt met enkele van de beste zangers en instrumentalisten van haar generatie.

 

 

Expositie

«« terug naar de agenda

Soort ticket Prijs Plaatsen
Kinderen en jongeren t/m 18 jaar € 5,00
Volwassenen € 15,00
Vrienden Kamermuziek Almere € 12,50
x Eenmalige donatie. Dank u wel! € 2,50


Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.