Josef Jan Michnia: 9 dec 2017 t/m 15 mrt 2018

Josef Jan Michnia, Das Blumenlied, olieverf op doek, 100 x 120 cm

De schilder Michnia (1942) is een ontdekking. Josef Jan Michnia is in 1942 geboren in Silezië (vanaf 1945 Polen) en in 1988 met zijn gezin geëmigreerd naar Duitsland. Hij schildert al vanaf zijn 6e jaar en heeft een geheel eigen en herkenbare stijl ontwikkeld, ook wel omschreven als expressief realisme. Hij is gefascineerd door de kracht van kleur en de interactie tussen kleuren. De vrouwelijke figuur staat bijna altijd centraal in zijn werk. Met buitenproportionele handen, armen, benen en halzen. Met een zinnelijk aandoende levenskracht. Tot zijn lievelingsthema’s behoren vrouwen en engelen die musiceren.

De schilderijen van Michnia zijn verwerkt in de flyers en brochures van Goede Rede Concerten, met dank aan de kunstenaar! Michnia wordt exclusief vertegenwoordigd door Galerie Giardino, die de expositie in Goede Rede mogelijk heeft gemaakt.

Er zijn 16 werken van Josef Jan Michnia te zien in Goede Rede. Schilderijen, maar ook enkele  aquarellen. Het werk en ook een exclusieve cadeaucassette zijn te koop (eventueel met aankoopregeling). Meer informatie: 06-80140467.

JJ Michnia

JJ Michnia


«« terug naar exposities

 

Reacties zijn gesloten.