Wende zingt Winterreise

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 02 december 2016 | 20:15 - 21:30 uur

 

Eigentijdse compositie geïnspireerd op Schuberts Winterreise, uitgevoerd door Wende Snijders & Gerard Bouwhuis.

Toelichting op het programma

In de 19e eeuw schreef Franz Schubert Winterreise, een cyclus van 24 liederen voor zang en piano, op gedichten van Wilhelm Müller.

Componist Boudewijn Tarenskeen schreef een hedendaagse interpretatie van dit ‘boegbeeld van de recital-kunst’; niet voor een klassiek geschoolde zanger, maar voor de meest authentieke singer-songwriter van dit moment, Wende.
Bij Tarenskeen worden de liederen songs, de gedichten lyrics en het recital een performance. Een battle tussen zangeres Wende Snijders en pianist Gerard Bouwhuis in een regie van Gerardjan Rijnders.

Schuberts held vertelt van zijn lange, winterse wandeltocht. Hij is een afgewezen minnaar vol romantisch verdriet en doodsverlangen. Wende: ‘Een avontuur dat op poëtische wijze vertelt over verlies, vergankelijkheid, dood, liefde en acceptatie.’ Tarenskeens compositie vertaalt die emoties naar nu en werpt daarmee ook een nieuw licht op het origineel. Hij laat zijn partituur zingen, huilen, schuren, dansen, hameren en fluisteren.

Foto: Ben van Duin

WENDE zingt WINTERREISE is een productie van Stichting Mes in het Water en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van Muziekgebouw aan ’t IJ, Fonds voor de Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds (Jan Vogel Fonds), Fonds 21.

Expositie

Rond het concert kunt u de schilderijen van de Almeerse kunstenaar Jan de Groot bezichtigen. Hij laat zich vooral inspireren door landschappen, met de vele vormen, composities, kleuren en luchten.
De expositie duurt t/m 17 december. Openingstijden: maandag 13 tot 16 uur en 19.30 tot 21 uur, vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur en tijdens de concerten. U kunt de expositie ook op afspraak bekijken. Bel dan naar 06-80140467.

Jan de Groot - 'Toscane'
‘Toscane’


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.