Goede Rede Concerten – het profiel

Hét muziekpodium voor klassieke muziek in Almere. Vanaf september 2015 organiseert stichting ‘Goede Rede Concerten’ concerten met klassieke muziek uitgevoerd door professionele musici en goede amateurs.

Het concertprogramma is KLASSIEK in brede zin: traditioneel klassiek maar ook modern klassiek, met lijnen naar volksmuziek, pop, jazz en muziek uit andere culturen. Interessant voor jong en oud. Op het programma staan ook masterclasses, muziekdagen, compositieopdrachten, colleges en festivals.

De concerten duren vaak niet langer dan 60-70 minuten. Het concert kan worden aangevuld met een expositie of lezing/inleiding vooraf. Na afloop zijn drankjes en kleine hapjes verkrijgbaar en is er gelegenheid om elkaar en de muzikanten te ontmoeten, inspiratie op te doen…
De concerten zijn steeds weer anders maar het is altijd genieten van mooie muziek en een goede sfeer!

Veel bewoners van Almere kennen Goede Rede als concertzaal. Professionele concerten zoals die van het voormalige Kamermuziekfestival Almere werden daar uitgevoerd. En veel concerten van (klassieke) amateurkoren en- orkesten vinden ook plaats in Goede Rede. In de Concertagenda op deze website worden in principe alle concerten die in Goede Rede en de toren plaatsvinden vermeld!

De stichting Goede Rede Concerten onderhoudt contacten met (culturele) organisaties in Almere en de regio om af te stemmen, ervaringen te delen en in projecten samen te werken. Samenwerking met de stadsbeiaardiers levert mooie carillonconcerten op, voorafgaande aan de concerten binnen.

Daarnaast draagt Goede Rede Concerten bij aan b.v. het Havenfestival, de activiteiten van Zomer in Haven, het UIT-festival in Almere Stad enz. Ook zijn er ideeën over het opzetten van een serie concertjes (op één dag of week) op meerdere locaties in Haven, Almere of Flevoland.

De concertvleugel

Goede Rede Concerten heeft een goede concertvleugel tot haar beschikking. Na een periode van 5 jaar bruikleen is de Yamaha C7 in januari 2021 na een succesvolle actie met steun van de vele donateurs en het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland aangekocht van de eigenaar.
Onze vleugel is door het Japanse Yamaha gebouwd in 1976 als een van de eerste C7 modellen.