Meer in Almere Haven

Almere Haven is het oudste en kleinste stadsdeel in Almere, is ontworpen als stadje aan het IJsselmeer. Het heeft nog steeds een dorps karakter.

Het middelpunt van Almere Haven bevindt zich aan het Gooimeer. Hier ligt de Havenkom met boulevard, een jachthaven en een keur aan restaurants en andere horeca, waaronder een casino. Er zijn veel mogelijkheden voor watersporters. En wandelaars vinden rust en natuur in het Waterlandsebos, Cirkelbos en het Kromslootpark/Beginbos met theehuis het Eksternest.

Winkels en cultuur

Vanaf de Havenkom loopt u zó het gezellige winkelcentrum in met een aantal ‘wereldberoemde’ winkels en een uitgebreide markt op vrijdagochtend. Wat direct opvalt is de mix met cultuur: galeries en ateliers, de muurschilderingen, het vernieuwde Corrosia en de atelierwoningen. Sinds vorig jaar bestaat het Kunstkwartier Almere Haven. En Goede Rede zelf natuurlijk!

Restaurants in Almere Haven

U kunt een concert in Goede Rede heel goed combineren met een lunch of diner in een van de vele restaurants in Almere Haven. Dan heeft u een compleet uitje. Voor adressen, zie de plattegrond van Almere Haven.

Restaurant Bij Brons heeft zelfs een speciaal concertmenu!
Het driegangendiner kost 34,50 euro + een gratis glas wijn. Wel vooraf reserveren, onder vermelding van ‘Concertmenu’ en eventuele dieetwensen. Dat kan via de website of telefonisch 036-5401126.
Adres Bij Brons: Sluis 3, Almere Haven.

Wandelen in Almere Haven

U kunt zelf een rondje maken in het centrum en de haven, langs de dijk en het strand of verder weg naar Waterlandsebos, Kromslootpark/Beginbos, Cirkelbos of villawijk Overgooi. Er is echter ook de mogelijkheid om met een gids een wandeling maken. Wel eerst bestellen!

Evenementen

Jaarlijkse evenementen in Almere Haven zijn:

  • het Havenfestival in het eerste weekend van september
  • Harbour Jazz in de Havenkom op eerste Pinksterdag
  • Carillonconceren in de zomer, maar tegenwoordig ook vaker in her jaar!
  • Kermis op het Schoolplein in de maand juli