Almere Haven is het oudste en kleinste stadsdeel in Almere, is ontworpen als stadje aan het IJsselmeer. Het heeft nog steeds een dorps karakter.

Het middelpunt van Almere Haven bevindt zich aan het Gooimeer. Hier ligt de Havenkom met boulevard, een jachthaven en een keur aan restaurants en andere horeca, waaronder een casino. Er zijn veel mogelijkheden voor watersporters. En wandelaars vinden rust en natuur in het Waterlandsebos, Cirkelbos en het Kromslootpark/Beginbos met theehuis het Eksternest.

Winkels en cultuur

Vanaf de Havenkom loopt u zó het winkelcentrum in met een aantal ‘wereldberoemde’ winkels en een uitgebreide markt op vrijdagochtend. Wat direct opvalt is de mix met cultuur: galeries en ateliers, de muurschilderingen, het vernieuwde Corrosia en de atelierwoningen, iconen van Almere zoals De Roef, Bivak (eerste ontwerp van Rem Koolhaas) en Goede Rede zelf natuurlijk!
Sinds aantal jaar bestaat het Kunstkwartier Almere Haven.

Restaurants in Almere Haven

U kunt een concert in Goede Rede heel goed combineren met een lunch of diner in een van de vele restaurants in Almere Haven. Dan heeft u een compleet uitje. Voor adressen, zie de plattegrond van Almere Haven.

Wandelen in Almere Haven

U kunt zelf een rondje maken in het centrum en de haven, langs de dijk en het strand of verder weg naar het Waterlandsebos, Kromslootpark/Beginbos, Cirkelbos of villawijk Overgooi. Er is echter ook de mogelijkheid om met een gids een wandeling maken. Wel eerst bestellen!

Evenementen

Jaarlijkse evenementen in Almere Haven zijn onder meer:

  • het Havenfestival in het eerste weekend van september
  • Open Monumentendag in het tweede weekend van september
  • Carillonconcerten, vaak in combinatie met een Goede Rede Concert
  • Kermis op de Schoolwerf