Wie was Beethoven?

Archduke-Ensemble-foto-Gregor-Servais

Goede Rede Concert Datum/Tijd
zo 03 februari 2019 | 15:00 - 17:00 uur

 

Virtuoos Archduke Ensemble met veelzijdig programma rond Beethoven en Punto. 

Toelichting op het programma

“Wie is die Beethoven?” schreef een recensent na een uitvoering in Pest van de Boheemse hoornist Giovanni Punto. Beethoven was er vrijwel onbekend, terwijl Punto (die ook meer dan honderd stukken voor zijn instrument componeerde) een beroemdheid was.

Het Archduke Ensemble brengt een eerbetoon aan beide heren. Zij spelen vandaag Punto’s levendige hoornkwartet naast de hoornsonate van Beethoven, zijn sonore strijktrio in C klein en zijn eigen bewerking voor pianokwartet van het kwintet voor piano en blazers. Een prachtig programma, uitgekozen als voorjaarsconcert door de Vrienden Kamermuziek Almere. Na afloop is er een borrel voor alle bezoekers!

Het Archduke Ensemble bestaat uit 5 ervaren musici die hun sporen hebben verdiend in de muziek.
Het zijn Shuann Chai (piano), Shunske Sato (viool), Emlyn Stam (altviool), Job ter Haar (cello) en Teunis van der Zwart (hoorn).
Hun gezamenlijke passie is het uitvoeren van kamermuziek uit de 18e en 19e eeuw, het programmeren van de grote meesterwerken van het repertoire naast minder bekende vondsten, en het presenteren van deze werken op een historisch geïnspireerde, romantisch georiënteerde en vooral warmbloedige manier.
Het ensemble is vernoemd naar het Aartshertog-trio van Beethoven.

Expositie

Kleur, dynamiek en diepte. Ze zijn prachtig, de schilderijen van Cora Janssen op deze expositie. Een deel van de opbrengst is voor het goede doel, het Oranje Huis Almere.
De expo is te zien van 10 januari t/m februari 2019.

«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.