‘Reis door de muziekgeschiedenis’

Ambitus Fluitkwartet

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 11 maart 2016 | 20:30 - 21:30 uur

 

Het Ambitus Fluitkwartet leidt ons door de geschiedenis van de westerse muziek met originele stukken voor fluitkwartet.

Toelichting op het programma

Het Ambitus Fluitkwartet bestaat uit Martine Keur, Christianne Reijnders, Trudy Savelkoel en Marieke Vos. De vier leden bespelen alle instrumenten binnen de familie van de dwarsfluit. Van de hoge piccolo tot en met de sonore basfluit. Het is een ambitieuze groep (aankomende) musici met veel creativiteit. Zo ook dit programma.

Uit elke periode van de westerse muziek zullen zij een werk voor fluitkwartet laten horen en toelichten: barok, klassieke tijd, romantiek, 20e eeuw en 21e eeuw. Muziek van Bodin de Boismortier, Ditters von Dittersdorf, Walckiers, Berthomieu en McMichael. Ook besteden zij in hun verhaal aandacht aan de ontwikkeling van hun instrument.

Verder verrassen zij u met een geheel nieuwe compositie! Zij spelen het stuk ‘Murmuring woods’ dat door de Nederlandse componist Jeroen Vermeulen speciaal voor hen is geschreven en dat deze avond in wereldpremière gaat!

Jeroen J. VermeulenJeroen Vermeulen

Expositie
De Almeerse kunstenaars Myriam Weisz en Folkje Nawijn exposeren van 5 maart t/m 1 april in Goede Rede. De olieverfschilderijen van Myriam Weisz hebben het thema natuur en de zichtbare sporen van de mens daarin. Het zijn stille landschappen in de omgeving van een industrieterrein, verlaten bouwplaatsen, kale gronden en water, enz. De tekeningen van Folkje Nawijn zijn  associatief ontstaan met landschap, natuur, archeologie en mythologie als inspiratiebronnen.
www.myriamweisz.com
www.folkje.com

Folkje-grootFolkje Nawijn
SAMSUNG DIGITAL CAMERAMyriam Weisz

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

 


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.