Arpamor

Claudia y Manito

Goede Rede Concert Datum/Tijd
do 24 november 2016 | 14:00 - 15:00 uur

 

Middagconcert met Claudia y Manito, op harp en gitaar.

Toelichting op het programma

Dit najaar brengen we drie kleine middagconcerten, inclusief consumpties voor en na het concert. Donderdagmiddag 24 november is het derde in deze serie. Kom eens luisteren of het u bevalt!

Claudia y Manito hebben een  repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de  Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische  samba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt.

Gipsygitarist Manito staat haar muzikaal terzijde. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata.

Het concertprogramma heeft de titel ‘Arpamor’. Vrij vertaald betekent dit: liefde voor de harp.

Expositie

Rond het concert kunt u de schilderijen van de Almeerse kunstenaar Jan de Groot bezichtigen. Hij laat zich vooral inspireren door landschappen, met de vele vormen, composities, kleuren en luchten.
De expositie duurt t/m 17 december. Openingstijden: maandag 13 tot 16 uur en 19.30 tot 21 uur, vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur en tijdens de concerten. U kunt de expositie ook op afspraak bekijken. Bel dan naar 06-80140467.

Jan de Groot - 'Toscane'


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.