Arpeggione

Goede Rede Concert Datum/Tijd
do 11 mei 2017 | 14:00 - 15:00 uur

 

MIDDAGCONCERT van James Oesi en Andrea Vasi op contrabas en piano met sonates van Schubert en Franck.

Toelichting op het programma

Onze middagconcertjes zijn kleine intieme concerten, meestal in de kapel van Goede Rede. De entree is 10 euro en dat is inclusief een consumptie voor en eentje na de muziek.

Van oudsher wordt de contrabas niet altijd gezien als volwaardig solo instrument, maar James Oesi brengt daar graag verandering in. Deze talentvolle, veelzijdige bassist gaat net zo grenzeloos met zijn instrument om als dat zijn achtergrond is: geboren in Engeland, opgegroeid in Zuid-Afrika, gestudeerd in Rusland en woonachtig in Nederland speelt hij niet alleen klassieke muziek, maar ook veel folk, hedendaagse muziek en jazz.

Vandaag brengt James Oesi met zijn vaste (duo-)partner Andrea Vasi op piano een middagrecital, die onder meer gewijd is aan twee grootse sonates, die oorspronkelijk voor arpeggione en viool zijn geschreven.

De arpeggione is een muziekinstrument dat men kan beschouwen als een kruising tussen de gitaar en de cello. Qua vorm lijkt hij meest op de gitaar, qua speelwijze leunt hij aan tegen de cello. Het instrument is in 1823 ontworpen.

Programma:
– Sonata voor Arpeggione en piano  – Franz Schubert
– Prayer from Jewish Life – Ernest Bloch
– Sonata for Violin and Piano in A – César Franck


Andrea Vasi, piano

 


Expositie 

 


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.