‘Bach met de Franse slag’

Cees Noordhoek

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 20 november 2015 | 20:30 - 21:30 uur

 

Eérste orgelconcert in onze concertserie op het mooie orgel van Goede Rede. Met passie bespeeld door organist Cees Noordhoek!

Toelichting op het programma

Vanavond speelt Cees Noordhoek een aantal muziekstukken van Bach en laat ons ook de Franse invloeden op het werk van Bach horen. Met een interessante toelichting.

De registranten bij dit concert zijn Lucas Noordhoek en Derk van de Hulst.

Voor de liefhebbers zal Cees na het concert uitleg geven over het fraaie Franse orgel in Goede Rede. U kunt van heel dichtbij het orgel bekijken.

Cees Noordhoek speelt al orgel vanaf zijn kindertijd, op zijn 13e was hij al de vaste organist bij de kerkdiensten in zijn dorp. Hij heeft zich daarna verder ontwikkeld op orgel, clavecimbel en piano. Bach is altijd zijn favoriet gebleven.

Cees gaf eerder al orgelconcerten in de Oude kerk, De Duif en de Westerkerk in Amsterdam en de Dom in Utrecht. Jaarlijks neemt hij deel aan de Open Orgeldagen in Friesland en Groningen. Cees Noordhoek woont in Almere en is ook actief bij de vereniging Aldichter, een groep Almeerse dichters.

Expositie ‘Orgel’

Er is in Goede Rede een foto-expositie ingericht met het thema ‘Orgel’. De expo is te bezichtigingen van 16 t/m 27 november


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.