Brockes Passion

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 29 maart 2019 | 19:30 - 22:30 uur

Apollo Ensemble met indrukwekkende passie van Telemann. Speeltijd: 2,5 uur.

Toelichting op het programma

Georg Philipp Telemann schreef maar liefst veertig passies en zeven passie oratoria. De indrukwekkendste daarvan is ongetwijfeld zijn ‘Brockes Passion’. De tekstschrijver Brockes plaatst je midden in het lijdensverhaal en Telemann voegt daar met zijn aangrijpende muziek nog een extra dimensie aan toe. Alleen al de serene Sinfonia waarmee deze passie begint…

Het Apollo Ensemble met koor, solisten en orkest voeren vanavond deze passie uit. De deelnemende musici zijn:

  • Renate Arends en Elvire Beekhuizen, sopraan
  • Franske van der Wiel en Nicola Wemyss, alt
  • Falco van Loon en Pablo Gregorian, tenor
  • Michiel Meijer en Andrew Hopper, bas
  • Apollo Ensemble o.l.v. David Rabinovich

Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap, waarvan de musici uit alle windstreken komen. Artistiek leider is de van oorsprong Oekraïense violist David Rabinovich, die zijn internationale sporen ruimschoots heeft verdiend en al zeventien jaar prominent lid is van Ton Koopmans Amsterdam Baroque Orchestra. Het Apollo Ensemble is gegrepen door het wonder dat eeuwenoude muziek telkens weer als nieuw kan klinken.

Händels Brockes-Passion was in 2018 de eerste aflevering van het passiedrieluik, gebaseerd op het beroemde libretto (1712) van de destijds baanbrekende tekstschrijver Brockes. De tweede is nu die van Telemann. De passie van J.S. Bach volgt later nog.

Lezing vooraf om 18.30 uur
Wij bieden u als inleiding een interessante lezing van Thomas Oltheten aan over ‘Het succes van de Brockes-Passion’, inclusief een kopje koffie/thee. Deze lezing moet u apart boeken bij uw bestelling (beperkt aantal plaatsen).

Expositie

 

«« terug naar de agenda

Soort ticket Prijs Plaatsen
Kinderen en jongeren t/m 18 jaar € 10,00
Lezing+consumptie € 5,00
VIP-kaart € 40,00
Volwassenen € 30,00
Vrienden Kamermuziek Almere € 27,50


Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.