Caecilia

Marieke Koopman

OrgelPLUS Datum/Tijd
za 19 oktober 2019 | 14:00 - 15:00 uur
hedendaags

 

Muziektheater voor kinderen en (groot)ouders door actrice Marieke Koopman, danser Jonas Furrer en Ton Koopman op orgel.
Voorstelling van ca. 40 minuten.

Toelichting op het programma

Deze familievoorstelling ‘Caecilia’ is onderdeel van het programma OrgelPLUS in het kader van 40 jaar orgel in Goede Rede. Het is een verhaal over hoop, eeuwige vriendschap en de kracht van muziek. Muzikaal omlijst door prachtige orgelmuziek van Bach, Buxtehude, Locatelli en vele andere componisten wordt een prachtig, eeuwenoud verhaal over vriendschap verteld. Ook voor jonge kinderen!

Waar gaat het over?
Er was eens een prachtig standbeeld genaamd Caecilia. Je kon haar vinden in een bijzonder mooie kerk hier niet ver vandaan, vlak naast het orgel.

Een lange tijd geleden, stond er naast Caecilia een ander standbeeld: Bortus. Caecilia en Bortus waren de beste vriendjes. Maar op een dag, gebeurde er iets vreselijks. Na een nacht met een harde, wilde storm, was Bortus gevallen op de harde stenen vloer en was helemaal kapot.

Jaren later kwam er een muzikant langs en hoorde van het verhaal van Caecilia en Bortus. Hij ging naar het orgel in de kerk en speelde… En de mooie muziek van de organist, op het prachtige orgel zorgde voor een werkelijk groots wonder.

Expositie

«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.