‘Hotel Victoria’

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 05 februari 2016 | 20:30 - 22:30 uur

 

De wereld van de tango door Carel Kraayenhof op bandoneon en Juan Pablo Dobal op piano. CONCERT IS UITVERKOCHT!

Toelichting op het programma

De tango met de naam ‘Hotel Victoria’ dateert uit 1906 en is genoemd naar het fameuze Gran Hotel Victoria te Buenos Aires. Dit roemruchte hotel was de ontmoetingsplaats van vele musici en artiesten die hun fortuin zochten in de grote metropool, die aan de vooravond stond van de grote tangorage, die tenslotte de wereld zou betoveren.

Het hotel is het baken in de zee van de reizende muzikant. Er zijn tijden in het leven van Kraayenhof en Dobal dat zij ‘uit de koffer’ leven, en van hotel naar hotel trekken. Hoeveel avonden en nachten na het concert eindigen niet in de kleedkamer van het theater of in de hotelbar, waarbij de bandoneón weer uit zijn koffer getrokken wordt en de oude hotelvleugel weer opengeslagen wordt… En dat zij wakker worden en vergeten zijn waar zij ook al weer waren… Een muzikantenleven is een mooi, gek leven, dat van een ‘loco lindo’!

In het programma van vanavond hoort u de persoonlijke invulling van Carel Kraayenhof met tango’s voor mensen (en dieren) die heel dichtbij hem staan.

Expositie Jacqueline Nieuwendijk

12036570_1002987473085570_1465278643498297201_n - klein

Tijdens het concert kunt u Mixed Media werk zien van Jacqueline Nieuwendijk. Deze Almeerse kunstenares heeft een geheel eigen stijl. Haar stukken zijn vol en levendig. Achter elk detail zit een verhaal en alles is met reden op het doek gezet. Het geheel aan fragmenten vormen samen een kleurrijk geheel, hoewel elk fragment op zich een verhaal kan zijn… De expositie is verrassend en zet aan tot kijken, onderzoeken. Te zien van 30 januari t/m 29 februari 2016.

www.scarlettdesign.nl


«« terug naar de agenda

Dit concert is volgeboekt. Bel 06 80140467 voor informatie over eventuele vrije plaatsen.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.