Colores del Sur

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 15 februari 2019 | 20:30 - 21:45 uur

 

Duo IJlstra-Garcia fluistert en zingt op saxofoon en piano.

Toelichting op het programma

De ongebruikelijke combinatie van instrumenten (saxofoon en piano) maakt dit programma des te interessanter. Het mooie van de sax is dat hij kan klinken als een menselijke stem en zeer flexibel is in dynamiek en klankkleur. Er wordt gefluisterd, gehuild, gedanst en gezongen door de beide dames die elkaar hebben leren kennen in het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam.

Duo IJlstra-García presenteert een hommage aan componisten in Zuid-Europa, met een lijntje naar Zuid- Amerika: van Franse bravoure in de muziek van onbekende componiste Paule Maurice tot het Spaanse temperament in De Falla’s ‘Suite española’.

Maar er zijn ook kruisbestuivingen te horen zoals in Ravel’s overbekende ‘Pièce en forme de habanera’, Françaix’s dansen uit o.a. de Dominicaanse Republiek en Cuba; en Milhaud’s ‘Brazileira’ is een regelrechte samba.

Expositie

Cora Janssen
Kleur, dynamiek en diepte… Ze zijn prachtig, de schilderijen van Cora Janssen op deze verkoopexpositie, georganiseerd door Soroptimistclub Almere. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel: het Oranje Huis Almere. De expo is te zien van 10 januari t/m februari 2019.


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.