Engeland vs. Amerika

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 07 december 2019 | 15:30 - 16:30 uur
jazz, modern-klassiek

 

Matineeconcert  met Britse en Amerikaanse componisten uit 20e eeuw. Tussen klassiek en jazz. Internationaal duo Kermani & Jones op klarinet en piano. Heerlijk om naar te luisteren!

Het aanvankelijk geprogrammeerde concert ‘Diálogo’ is helaas vervallen. Daarvoor in de plaats kunt u dit bijzondere concert bezoeken, een interessante vervanger! Dank aan Kymia Kermani en Belinda Jones.  

Toelichting op het programma

Kymia Kermani en Belinda Jones brengen een programma waarin Britse en Amerikaanse werken voor klarinet en piano uit de 20e eeuw centraal staan. Een programma met muziek van o.a. Ireland, Arnold, Bernstein en Gershwin. Kymia en Belinda leerden elkaar in 2009 tijdens hun masterstudie aan het Royal College of Music in London kennen.

Van Ireland tot Gershwin
De Fantasy Sonata van de Britse componist John Ireland uit 1943 staat naast het in 1951 geschreven werk ‘Sonatina’ van Malcolm Arnold, geboren in Northampton, Engeland. Het Amerikaanse gedeelte van dit programma bestaat uit stukken van de populaire componisten Leonard Bernstein en George Gershwin, die met hun muziek een brug slaan tussen klassieke muziek en de jazz die in die tijd ontstond in Amerika.

Kymia Kermani
De Nederlandse klarinettiste Kymia Kermani treedt op als soliste en in kamermuziekformaties. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en het Royal College of Music en speelde ondermeer met Royal Philharmonic Orchestra London and Staatskapelle Berlin. Ze trad op in de grote concertzalen als Berliner Philharmonie, Concertgebouw Amsterdam en Royal Albert Hall London. Kymia ging in 2014 op tournee met het West Eastern Divan Orchestra onder leiding van Daniel Barenboim naar Buenos Aires, Luzerne, Salzburg, London en Berlijn. In 2018 bracht zij een CD genaamd ‘Ode an die Rhapsodie’ uit met vier nog nooit eerder opgenomen werken voor klarinet en piano. Meer info.

Belinda Jones
Belinda Jones werd beschreven door de Times als “uitstekend en veelzijdig met een significante artistieke persoonlijkheid”. Belinda Jones is een solo-, duo- en kamermuziekpianiste, gevestigd in Londen, met optredens over de hele wereld. Vandaag dan in Almere, samen met Kymia!
Belinda is een veelgevraagd artiest en heeft gewerkt met enkele van de beste zangers en instrumentalisten van haar generatie. Meer info.

Expositie


De Almeerse Esther Esser schildert voornamelijk figuratief abstract waarbij het kleurenpalet mogelijk nog meer van belang is dan de afbeelding. Lees verder …


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.