Erasmus Trio

Erasmus Trio

Goede Rede Concert Datum/Tijd
zo 26 november 2017 | 15:30 - 16:30 uur

 

Kamermuziek, geïnspireerd op dansen van Noorwegen tot Argentinië.

Toelichting op het programma

Het Almeerse Erasmus Trio is 25 jaar geleden opgericht en geniet internationale bekendheid. Het trio bestaat uit Xiaojia Xu, cello – Vera Laporeva, viool – Thomas Herrmann, piano.

Na het winnen van een prijs op het internationale Charles Hennen Concours en het debuut daarna in het Concertgebouw van Amsterdam bleef het Erasmus Trio in Nederland. Het trio is vernoemd naar de kosmopoliet en vrijdenker Desiderius Erasmus. Net als Erasmus heeft het trio, dat sinds 2004 bestaat uit een Duitse pianist, een Wit-Russische violiste en een Chinese celliste, altijd open gestaan voor nieuwe ideeën en impulsen en is ook na 25 jaar nog steeds fris, levendig en vol ideeën. Het trio behoort dan ook tot de toonaangevende pianotrio’s van Europa.

Publiek en pers zijn unaniem lovend over dit bijzondere ensemble “Het Erasmus Trio vormt een strakke drie-eenheid die elkaar prachtig aanvult.” Het trio trad op in gerenommeerde zalen van België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, China, Zuid-Afrika en Nederland. Jaarlijks ook in het kerkje van Schokland. Maar dit jaar voor het eerst in Almere, thuis in hun eigen concertzaal!

En nu dan in Goede Rede. Vanmiddag spelen zij voor u een prachtig programma geïnspireerd op volksdansen uit vier hoeken van de wereld. Van China tot Noorwegen, van Oekraïne tot Argentinië. U hoort muziek van Grieg, Tsjaikovski, Dvořák en Piazzolla.

Expositie Tim ter Wal

De Almeerder Tim ter Wal is een detailtekenaar. Tim is autist en vanuit zijn fotografische geheugen tekent hij moeiteloos (industriële) landschappen van zijn dromen, gebouwen, dieren… Fantasie en werkelijkheid laat hij door elkaar heen vloeien. Tien van zijn originele tekeningen zijn nu in Goede Rede te zien t/m 8 december 2017.
Lees verder…


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.