Erbarme Dich

Reinoud van Mechelen (foto Senne van der Ven)

Extra concerten Datum/Tijd
za 25 maart 2017 | 20:00 - 22:00 uur

 

Prelude op de passietijd door Reinoud van Mechelen.

Toelichting op het programma

De titel ’Erbarme dich’ verwijst niet naar de overbekende alt-aria uit de Matthäus-Passion maar naar een aria uit Bachs enige solocantate voor tenor. De vraag om barmhartigheid is daarin voor zowel de traverso als de tenor meesterlijk getoonzet.

De bezetting met tenor, traverso, klavecimbel en cello leent zich uitstekend voor een kleurrijke uitvoering van de Bachcantates die op het programma staan.
‘Kleine parels’; zo noemt tenor Reinoud Van Mechelen de aria’s uit Bachs cantates voor tenor, traverso en basso continuo.

Van Mechelen (1987, Leuven) stelde het programma samen als een prelude op de passietijd, met onder andere de aria Erbarme dich uit BWV 55, Ach ziehe die Seele uit BWV 96 en enkele instrumentale werken zoals de Partita voor traverso.

Samenstelling:
Reinoud Van Mechelen, tenor
Anna Besson, traverso
Benjamin Alard, orgel en klavecimbel
Ronan Kernoa, cello

Dit is een concert in de serie Nieuw Land/Oude Muziek.
Meer info en kaartverkoop via de organisatie Oude Muziek.
Entree: 15 euro, Vrienden 13 euro.

Expositie ‘Muziek!’

Schilderijen van muzikanten, muziek instrumenten, noten, of geïnspireerd door muziek en/of teksten. Gemaakt door leerlingen van Iwona Metz, docente tekenen en schilderen aan het CKV in Almere. De expositie is te bezichtigen van 11 maart t/m 10 april.


«« terug naar de agenda

Deze pagina delen: