Fellow Travelers

Ragazze Quartet (foto Sarah Wijzenbeek)

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 07 oktober 2016 | 20:30 - 21:45 uur

 

Ragazze Quartet speelt in decor van New York.

Toelichting op het programma

Het Ragazze Quartet bestaat uit vier jonge, gepassioneerde musici die graag aan iedereen willen laten horen hoe mooi en ontroerend, maar ook fluisterend, swingend en messcherp het klassieke strijkkwartet kan zijn. Het zijn Rosa Arnold (viool), Jeanita Vriens (viool), Annemijn Bergkotte (altviool) en  sinds 1 september Rebecca Wise (cello).

De programmering van het Ragazze Quartet wordt gekenmerkt door veelzijdigheid: van Barok tot hedendaags. Communicatie met elkaar en het publiek staat voorop en het kwartet is constant op zoek naar nieuwe presentatievormen.

Vanavond brengt het Ragazze Quartet haar nieuwste programma ‘Fellow Travelers’, over de American Dream. Het land van de onbegrensde mogelijkheden: de Verenigde Staten. Of lijkt dat maar zo? Béla Bartók en Antonín Dvořák konden er hun geluk niet vinden, ondanks hun sterrenstatus en roem. Maar niemand kan ontkennen dat het veel met je doet wanneer je de skyline van Manhattan voor je op ziet doemen. De stad bruist en pulseert vol honger naar vrijheid, succes en geluk.

‘Fellow Travelers’ is een programma met werken van Amerikaanse ‘minimal’ componist John Adams, en de eerder genoemde Europese componisten Bartok en Dvořák, die naar New York trokken en daar enkele van hun grootste meesterwerken schreven.

Het Ragazze Quartet haalt de wolkenkrabbers van New York naar de concertzaal: zij speelt te midden van een decor waarin de wereldberoemde fotografie van New York centraal staat en dat op magische wijze transformeert van de 19e eeuw naar nu.

Programma:
Anton Dvořák   Strijkkwartet no.12 in F groot op.96 ‘Amerikaans’
John Adams      Uit ‘John’s Book of Alleged Dances’: Pavane – She’s so Fine
Béla Bartók       Strijkkwartet no.2

Expositie

Vanavond kunt u de schilderijen van de Almeerse kunstenaar Jan de Groot bezichtigen. Hij laat zich vooral inspireren door landschappen, met de vele vormen, composities, kleuren en luchten.
De expositie duurt van 7 oktober t/m 10 november. Openingstijden: maandag 13 tot 16 uur en 19.30 tot 21 uur, vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur en tijdens de concerten. U kunt de expositie ook op afspraak bekijken. Bel dan naar 06-80140467.

toscanaklein
‘Toscane’


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.