Fresh Moods

Haytham Safia Qu4rtet

Goede Rede Concert Datum/Tijd
zo 13 november 2016 | 15:30 - 16:30 uur

 

Mix van Arabische, Afrikaanse en Europese muziektradities door het Haytham Safia Qu4rtet.

Toelichting op het programma

Het Haytham Safia Qu4rtet is een uniek ensemble. De leden vertegenwoordigen vele verschillen: man en vrouw, Oost en West, uit het hoofd spelen of improviseren en van blad spelen, de talen die ze spreken en de Arabische, Afrikaanse en Europese muziektradities waarmee ze opgroeiden. Al deze verschillen versmelten tot één grote verbindende kracht door hun passie voor de muziek, hun bewondering voor elkaar en hun pure speelplezier.

Fresh Moods is de titel van hun laatste cd. Ze zullen vanmiddag verschillende stukken van die cd spelen, in hun eigen cross over stijl, afgewisseld met traditioneel Arabische stukken en een enkel Westers klassiek stuk zoals bijvoorbeeld een Slavische dans van Dvorak of de Queen of Sheba van Handel. De muziek op de cd is gecomponeerd en opgeschreven, maar bij live uitvoeringen wordt er veel geïmproviseerd. Al met al zal het een boeiend en afwisselend geheel worden!

Artistiek leider en componist van de groep is Haytham Safia, u’d-speler uit Kofir Yaseef (Galilea) die naar Nederland kwam na een toernee met een balletgezelschap. Sindsdien is hij allerlei cross-culturele uitdagingen aangegaan, door samen te werken met No Blues, het Nederlands Blazers Ensemble, Holland Symfonia en vele anderen. Hoboïste Hanneke Ramselaar is de arrangeur van het ensemble. Zij is klassiek opgeleid, maar heeft ervaring met allerlei andere genres. Als lid van het Noordpool Orkest speelde ze op PinkPop, toerde met Janne Schra en nam de cd “Radiohead, a jazz symphony” op. Hetzelfde geldt voor celliste Eva van de Poll, die zowel in een hedendaags klassiek trio speelt als in een tangokwartet. De groep wordt gecompleteerd door de Soedanese percussionist Osama Meleegi, die met Haytham samenwerkte op bijna al zijn cd’s en die onlangs zijn eerste eigen cd uitbracht.

Haytham Safia – u’d (Arabische luit)
Hanneke Ramselaar -hobo, althobo
Eva van de Poll -cello
Osama Meleegi -percussie – vanavond vervangen door Modar Salama

Expositie

Rond het concert kunt u de schilderijen van de Almeerse kunstenaar Jan de Groot bezichtigen. Hij laat zich vooral inspireren door landschappen, met de vele vormen, composities, kleuren en luchten.
De expositie duurt van 7 oktober t/m 24 november. Openingstijden: maandag 13 tot 16 uur en 19.30 tot 21 uur, vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur en tijdens de concerten. U kunt de expositie ook op afspraak bekijken. Bel dan naar 06-80140467.

Jan de Groot - 'Toscane'


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.