Italiaanse virtuozen

Castello-Consort

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 09 juni 2018 | 20:30 - 21:45 uur

 

Castello Consort speelt Frescobaldi e.a. op orgel, viool, cello en trombone.

Toelichting op het programma

Het Castello Consort is een jong professioneel ensemble dat zich specialiseert in de authentieke uitvoering van 17e-eeuwse muziek. De vaste kern van het ensemble bestaat uit vier instrumentalisten: Miguel Espinoza (kistorgel), Anne-Linde Visser (cello), Matthijs van der Moolen (trombone) en Elise van der Wel (viool).

Op het programma ‘Italiaanse virtuozen’ staat werk van de componisten Castello, Marini en Frescobaldi. Castello en Marini zijn echt virtuozen in de ‘nieuwe’ stijl, ze experimenteerden toen enorm met de mogelijkheden van instrumenten. Frescobaldi is iets traditioneler, maar heel karakteristiek door het constant wisselen van karakter in de muziek.
Verder zal Castello Consort een of twee ‘diminutiestukken’ laten horen. Dat zijn bewerkingen van 16e-eeuwse motetten van bijvoorbeeld Palestrina, waarin één of twee stemmen rijk versierd zijn met ‘diminuties’ of ornamenten. Een avondje Oude muziek!

Expositie

Werk van 12 kunstenaars van het Kunstkwartier Almere Haven, speciaal voor Festival Musique!
Het zijn schilderijen en tekeningen, keramiek, fotografie, textiel en beelden. Heel afwisselend…
Deelnemers zijn Collin de Bruin, Marja Thijssen, Mariël Bisschops, Claudia Kamergorodski, Wanda Entjes, Foktje Verhoef, Paul Roelofs, Mannie Krak, Bertina Slettenhaar, Folkje Nawijn, Hans Berkhout en Simone Hakhoff.  Meer info…


Folkje Nawijn

 

 


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.