Licht en donker

Volkmann trio

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 05 oktober 2019 | 20:00 - 22:00 uur
modern-klassiek, Rembrandt

 

Kamermuziek à la Rembrandt door het Volkmann Trio.
Op het programma staat werk van Mozart, Bloch en Ravel. Speciaal voor vandaag de expositie ‘Licht en donker’. Najaarsconcert van Vrienden Kamermuziek Almere met borrel na afloop.

Toelichting op het programma

Het Volkmann Trio is een jong pianotrio bestaande uit Coraline Groen (viool), Jobine Siekman (cello) en Valentina Tóth (piano, bekend van TV programma ‘De Tiende Van Tijl’).

In het programma ‘Licht en donker’ gaan zij op zoek naar muziek in de schilderkunst van Rembrandt, ter ere van het Rembrandtjaar 2019. Ze presenteren muziek van Mozart, Abrahamsen en Bloch en geven daarmee een inkijk op hun interpretatie van een schilderij van Rembrandt. Het publiek kan dit meesterwerk met prachtige voorbeelden van de clair-obscur techniek en sprekende karakters tijdens het concert bewonderen. Daarna nodigt het ensemble het publiek uit om hun eigen fantasierijk te creëren tijdens het spectaculaire pianotrio van Maurice Ravel.

Sinds 2013 delen de musici van het Volkmann Trio hun liefde voor het bekende en onbekende pianotrio-repertoire. De naam Volkmann Trio komt van Robert Volkmann (1815-1883), een van de meer onbekende componisten voor wie het trio een lans wil breken.

Dit concert is tevens het najaarsconcert van de Vrienden Kamermuziek Almere. Na afloop is er een gratis borrel voor alle bezoekers.

Zie ook: www.volkmanntrio.com

Expositie

‘Licht en donker’ , expositie i.k.v. het Rembrandtjaar van leerlingen van Daniella van Eembergen.


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.