Mary’s Songs

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 24 november 2018 | 20:00 - 22:00 uur

 

Nordlys met koormuziek waarin de vrouw en de vrouwenstem centraal staan.

Toelichting op het programma

Vrouwenkoor Nordlys o.l.v. Ulrikke Reed Findenegg is een projectkoor van ervaren en ambitieuze amateurzangeressen. Zij brengen verschillende uitdagende programma’s met werk van componisten van hedendaagse klassieke muziek uit Noord-Europa, maar ook uit andere streken. Zij zingen regelmatig liederen die niet vaak worden uitgevoerd in Nederland en hopen zo deze muziek de aandacht te geven die zij verdient. ‘Mary’s Songs’ is hun 10de programma!

In ‘Mary’s songs’ maakt u kennis met prachtige koormuziek geschreven voor vrouwenstemmen. Voor dit lustrumconcert is ‘de vrouw’ in al haar rollen en verschijningen als rode draad gekozen. Centraal staat, zoals de titel al verraadt, de meest invloedrijke en meest afgebeelde vrouw aller tijden: Maria. Daarbij figureert de vrouw in ‘Mary’s Songs’ als componiste en muze.

Nordlys voert in dit concert een zeldzame verzameling koorwerken uit die ontroeren, fascineren en inspireren. Op het programma staat muziek van David Lang en Bo Holten en van componisten als Tormis, Fowler, Duruflé, Nystedt, Grimsdotter e.a.

foto: Nicole van den Tillart

Expositie


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.