Maskerade

arte duo

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 30 juni 2018 | 20:30 - 21:30 uur

 

Arte Duo op saxofoon en piano met muziek van Saint-Saëns, Poulenc, Milhaud e.a.

Toelichting op het programma

Het Arte Duo is al 16 jaar een onderscheidend en toonaangevend duo, bestaande uit klassiek saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Lineke Lever. Zij hebben zich bewezen als klassieke musici die de klassieke saxofoon-pianomuziek bekender willen maken bij een groter publiek.

Het programma ‘Maskerade’ is geïnspireerd op de ‘Commedia dell’arte’, een vorm van improvisatietheater uit Italië in de 16e tot 18e eeuw. Er zijn diverse composities afgeleid van de figuren Arlecchino (Harlekijn), Scaramouche en Pulcinella uit de ‘Commedia dell’arte’. Velerlei componisten hebben zich laten inspireren door de humor van deze figuren, waardoor de muziek ruimte krijgt voor een komische noot en karikaturale overdrijvingen.
In dit programma speelt het Arte Duo vanavond muziek van o.a. Darius Milhaud, Eugène Bozza, Camille Saint-Saëns, Erwin Schulhoff en Francis Poulenc.

Voor het publiek klinkt de klassieke saxofoon vaak als een aangename verrassing omdat het veelal niet bekend is als klassiek instrument. De saxofoon is rond 1840 uitgevonden als aanvulling op de toen bekende blaasinstrumenten. Veel Franse componisten uit die tijd en de eeuw daarna lieten zich inspireren door dit nieuw uitgevonden instrument.

Expositie

Werk van 12 kunstenaars van het Kunstkwartier Almere Haven, speciaal voor Festival Musique!
Het zijn schilderijen en tekeningen, keramiek, fotografie, textiel en beelden. Heel afwisselend…
Deelnemers zijn Collin de Bruin, Marja Thijssen, Mariël Bisschops, Claudia Kamergorodski, Wanda Entjes, Foktje Verhoef, Paul Roelofs, Mannie Krak, Bertina Slettenhaar, Folkje Nawijn, Hans Berkhout en Simone Hakhoff.  Meer info…


Folkje Nawijn

«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.