Masterclass en concert Pieter Wispelwey

Pieter Wispelwey

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 02 april 2016 | 14:00 - 17:00 uur

 

Op zaterdag 2 april en zondag 3 april geeft cellist Pieter Wispelwey in Almere en Zaandam een masterclass aan jonge talenten, gevolgd door een concert van de meester zelf.

Toelichting op het programma

Pieter Wispelwey is een Nederlandse cellist van wereldklasse, hij staat bekend om zijn prachtige recitals en zijn charisma. Zijn repertoire omvat alles van Bach tot Schnittke, Elliott Carter en werk dat speciaal voor hem is geschreven – hij heeft àlle cello suites van Bach tot drie keer toe op cd gezet. Hij speelt over de hele wereld, solo en met orkesten, maar nu dan in Almere en Zaandam.

In het weekend van 2 en 3 april geeft Pieter Wispelwey een masterclass aan jonge talenten in respectievelijk Almere en Zaandam. Daarna geeft hij zelf een concert! Per dag afzonderlijk te boeken. Maar voor de liefhebbers is er ook een voordelig passe-partout voor het hele weekend verkrijgbaar. Voor jongeren t/m 18 jaar geldt een speciaal tarief!

Locatie zondag 3 april: Verkadezaal van muziekschool Fluxus, Westzijde 148, Zaandam. Aanvang 12.00 uur. Kaarten reserveren via Fluxus, telefoon 075 6356111 (werkdagen).

Programma zaterdag 2 april Almere 

Masterclass van 14.00 tot 15.30 uur
De masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met dirigent Hans Welle van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) die de kandidaten selecteert.

Concert van 16.00 tot 17.00 uur
Pieter Wispelwey geeft een soloconcert en speelt drie cellosuites van Bach. Voorafgaand krijgen we een inkijkje in het resultaat van de masterclass en spelen de AJSO cellisten in twee ensembles een aantal korte stukken.

Vanaf 17.00 uur: napraten met drankje en hapje

Een voorproefje:

Expositie Aurelia Ebbe met ‘Dutch Dreams’
De Almeerse designer en conceptontwikkelaar Aurelia Ebbe exposeert van 1 t/m 25 april haar serie kunstpanelen ‘Dutch Dreams’ met exclusieve Hollandse dessins in de sfeer van de oude meesters.
La Aurelia is in 2013 begonnen met het uitgeven van fotografische sfeerbeelden en inspirerende, rijke voorstellingen. Vorig jaar is dit label uitgebreid met Fineart Kunstpanelen en Luxe Behangvoorstellingen. Zij maakt in haar ontwerpen gebruik van een combinatie van oud vakmanschap en hedendaagse, digitale technieken.
De expositie kunt u bekijken tijdens de concerten, op maandag van 13.00 tot 15.30 uur en op
vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur.

Timeless - Fineart by La Aurelia  Timeless

 

 

 


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.