Matangi Quartet

matangi

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 25 mei 2018 | 20:30 - 22:00 uur

 

Matangi slaat een brug tussen verschillende muziekstijlen met ‘Classical Grooves’

Toelichting op het programma

Is klassieke muziek alleen om naar te luisteren? Is Happy Hardcore alleen om op te ‘hakkuh’? Matangi slaat een brug tussen verschillende muziekstijlen. Van de grooves die verborgen zitten in de strijkkwartetten van Beethoven tot de nieuwe compositie ’Der Theo und das Mädchen’ (zie filmpje) van de Matangi’s zelf, gebaseerd op de Happy Hardcore hit ‘Wonderful Days’ van Mental Theo en met een knipoog naar Schuberts meesterwerk ‘Der Tod und das Mädchen’.
Dat is in het kort gezegd ons concert van vanavond: klassiek en modern tegelijk!

Het Matangi Quartet is opgericht in 1999 en inmiddels uitgegroeid tot een vaste speler op de kamermuziekpodia en festivals in Nederland en ver daarbuiten. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn Maria-Paula Majoor, Daniel Torrico Menacho, Karsten Kleijer en Arno van der Vuurst boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici. Communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig zijn veelgebruikte typeringen.

Matangi neemt regelmatig deel aan avontuurlijke crossover-projecten. Met deze baanbrekende uitstapjes buiten de klassieke muziek slaagt Matangi erin een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. En minstens zo belangrijk: het geeft extra inspiratie om het rijke klassieke repertoire dat in de afgelopen 250 jaar is opgebouwd – van Haydn tot Adès – met nieuw élan tot klinken te brengen. Want in essentie draait het bij het Matangi Quartet slechts om één ding: het voelbaar maken van de energie, passie en opwinding die in alle goede muziek besloten ligt.

Expositie

Werk van 12 kunstenaars van het Kunstkwartier Almere Haven, speciaal voor Festival Musique!
Het zijn schilderijen en tekeningen, keramiek, fotografie, textiel en beelden. Heel afwisselend…
Deelnemers zijn Collin de Bruin, Marja Thijssen, Mariël Bisschops, Claudia Kamergorodski, Wanda Entjes, Foktje Verhoef, Paul Roelofs, Mannie Krak, Bertina Slettenhaar, Folkje Nawijn, Hans Berkhout en Simone Hakhoff.  Meer info…


Folkje Nawijn

 


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.