Midwinterconcert

Marietta Petkova

Extra concerten Datum/Tijd
za 25 januari 2020 | 15:30 - 17:00 uur

 

Gevarieerd programma met meesterpianiste Marietta Petkova en jonge muziektalenten. Met Oirla van Ravenzwaai op dwarsfluit, Roza & Joshua Herwig, viool/zang en cello, Felix Justin op piano.

Toelichting op het programma

Soroptimistclub Almere heeft weer een mooi klassiek programma samengesteld voor hun benefietconcert in de midwinter. Afwisselend en onderhoudend!
De opbrengst van het concert gaat naar het Oranje Huis in Almere.

Na de ontvangst vanaf 15.00 uur met gitaarmuziek begint het concert om 15.30 uur. Er treden vijf musici voor u op, solo en in verschillende duo’s.

  • Marietta Petkova, piano
  • Roza Herwig, mezzo sopraan en viool
  • Joshua Herwig, cello
  • Felix Justin, piano
  • Oirla van Ravenzwaai, dwarsfluit (11)

Op het programma staat werk van 12 verschillende componisten waaronder Tsjaikovski, Kuhlau, Rossini, Saint-Saëns en Beatles. Zeer gevarieerd allemaal!
Na afloop is er gelegenheid om na te praten, en zijn een hapje en drankje verkrijgbaar.

Meer over de musici

Meesterpianiste Marietta Petkova is geboren in Bulgarije, studeerde in Amsterdam cum laude af. Zij won veel prijzen en draagt sinds 1993 de prestigieuze titel ‘Lauréate Juventus’ van o.a. de Raad van Europa. Haar interpretatie van de muziek is haar kracht, zij vertelt met haar spel een waar verhaal.
Roza Herwig (23) speelt viool, zingt en speelt toneel – ze is een multitalent. Zij heeft diverse prijzen gewonnen, o.a. bij het prinses Christina Concours, treedt veel op, ook op festivals en bij Radio 4.
Joshua Herwig (19) speelt cello in het Britten Jeugd Strijkorkest, was te horen op de Cello Biënnale. Hij is ook arrangeur/componist voor zijn eigen Ragazzi Quintet met klassiek tot rock.
Felix Justin, oorspronkelijk uit Indonesië, treedt op als solist maar werkt ook veelvuldig samen met koren, zangers en in kamermuziekensembles op grote podia. Hij geeft pianoles op het CKV Almere.
Oirla van Ravenzwaai (11) speelt dwarsfluit en heeft in april 2019 een internationaal dwarsfluit concours gewonnen.

Oirla van Ravenzwaai Marietta Petkova
Oirla van Ravenzwaai-Felix Justin-Roza Herwig-Joshua Herwig-Marietta Petkova

Opbrengst voor goed doel

De opbrengst van dit concert gaat naar het Oranje Huis in Almere. De Oranjehuizen zijn onderdeel van de Blijf Groep dat hulp biedt bij alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling.
Er wordt hier gewerkt aan acute veiligheid, oplossingen en een toekomst zonder geweld voor vrouwen en kinderen!

Het Oranje Huis wil starten met een project ‘Koken maakt sterk’.  Daar zet Soroptimistclub Almere zich graag voor in door het organiseren van dit Midwinterconcert. Soroptimistclub Almere is een service club van vakvrouwen die zich inzet ter verbetering van het leven en de posities van vrouwen en hun kinderen.

Expositie

Anita Neve Galerie presenteert ‘Bloemportretten’ Fine Art Fotografie.


«« terug naar de agenda

€ 20,00


Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.