Musica Temprana

Musica Temprana

Extra concerten Datum/Tijd
vr 15 december 2017 | 20:00 - 21:15 uur

 

Een barokke kerst in Ecuador – vier het met ons mee!

Toelichting op het programma

Dit concert wordt aangeboden door de organisatie Oude Muziek, ondersteund door de provincie Flevoland. Het jaarlijkse kerstconcert is traditiegetrouw in Goede Rede. Dit keer met het ensemble Música Temprana o.l.v. Adrián Rodriguez Van der Spoel.

Quito, de hoofdstad van Ecuador, kende rond 1700 een bruisend muziekleven. De uitstekende muziek die aan de kathedraal werd gecomponeerd is pas recent herontdekt. In dit concert klinken meerstemmige villancicos – eigenlijk volksmuziek maar, hier met religieuze teksten. Het succes van dit repertoire was vooral te danken aan de vermenging van de Europese barokstijl met traditionele Latijns-Amerikaanse elementen.
Música Temprana vult het programma aan met andere, levendige kerstmuziek uit Ecuador en Peru.
Entree: 17,50 euro. Vrienden: 15 euro. Kaarten kunt u bestellen via www.oudemuziek.nl 
of bel 06-80140467.

Carillonconcert

Paul Maassen speelt voorafgaand aan het concert van Música Temprana op het carillon van de Goede Rede toren een passend programma, met onder andere kerstmuziek uit Ecuador en Peru.
Van 19.15 tot 19.55 uur.

Paul Maassen is stadsbeiaardier van Breda sinds 2012. Na zijn Bachelor Jazzpiano in Rotterdam, voltooide hij zijn Masterstudie piano en beiaard aan het Utrechts Conservatorium.
Naast beiaardier is Paul actief als pianist in jazzensembles, waaronder het nieuwe “Utrecht Jazz Archipel”. Ook is hij muzikaal leider/dirigent in musicals. Afgelopen seizoen toerde Paul met de producties “Into the Woods” en “Sweeney Todd” (beiden musicals geschreven door Steven Sondheim), met o.a. Vera Mann en René van Kooten.

Expositie


«« terug naar de agenda

Deze pagina delen: