Muziek in de Chapelle Royale

Chapelle Royale, Parijs

OrgelPLUS Datum/Tijd
do 08 augustus 2019 | 20:15 - 22:00 uur
barok

 

Openingsconcert van Festival Via Musica door het Apollo Ensemble.
Met o.a. het concert voor orgel, fluit en strijkers van de Parijse componist en organist Corrette.

Toelichting op het programma

Dit openingsconcert, uitgevoerd door het Apollo Ensemble, staat in teken van Franse barokmuziek en heel bijzonder is dat in Goede Rede ook een Frans barokorgel staat! Dit orgel bestaat vandaag 40 jaar! Zie OrgelPLUS.

Waan je in de Chapelle Royale, de Koninklijke kapel in Parijs… Op het programma staat een concert voor orgel, fluit en strijkers van Corrette, een Parijse componist die bekend staat om zijn uitbundige en virtuoze composities. Samen met een fluitconcert van Blavet vormt dit een speelse en feestelijke eerste helft van het concert. Blavet stond in de 18e eeuw te boek als de beste Franse fluitist. In de pauze wordt de kerk verduisterd en is er slechts nog kaarslicht. Een compleet andere sfeer ontstaat.

De tweede helft van het programma bestaat uit Couperins Leçons de ténèbres met Johannette Zomer & Elisabeth Hetherington, sopraan. Het wordt een sprankelende avond!

EXTRA: middagconcert voor jong en oud

Om 14.00 uur is er een educatief concert met muziek voor orgel en fluit en strijkers. De toegangsprijs voor een  kind + één volwassen begeleider is 5 euro. Leuk en leerzaam! Kaarten aan de zaal.
Meer informatie op www.festivalviamusica.nl

Festival Via Musica

Het reizende festival Via Musica 2019 (voorheen Travelling in Baroque) duurt van donderdag 8 t/m zondag 11 augustus en heeft als thema ‘Bienvenue à Paris’. Elke dag is er een prachtig programma in de polder met muziek uit en over Parijs. Steeds een ander aspect. Het is een vierdaagse reis door de muziek vanaf de 17e eeuw tot heden. U kunt één  concert bezoeken of een avontuurlijke reis maken langs verschillende concerten per bus of met eigen vervoer: auto, fiets of zelfs per boot! Bekijk het complete programma.

Kaartverkoop via www.festivalviamusica.nl  en aan de zaal.

Expositie

40 jaar Goede Rede en orgel!

«« terug naar de agenda

Deze pagina delen: