Natale e Amore

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 30 november 2018 | 14:00 - 15:00 uur

 

MIDDAGCONCERT Kerstprogramma van Else-Linde Buitenhuis & Eline Bergmann – vooraf carillonconcert.

De serie middagconcerten bestaat uit kleine concerten van een uur. Vooraf krijgt u koffie/thee en nog een drankje na afloop van het concert. Totaalprijs: 10 euro.

Toelichting op het programma

Else-Linde Buitenhuis, sopraan en Eline Bergmann, pianiste hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie in Groningen en kwamen elkaar een aantal jaar geleden weer tegen bij het Amsterdamse Grachtenfestival. Een oude gekoesterde droom om samen te werken konden ze eindelijk realiseren. Inmiddels geven zij door heel Nederland en in Italië concerten. Ze worden geprezen om hun muzikaliteit en bijzonder gevoel voor klankkleur.

Vanmiddag laten Else-Linde en Eline het Kerstprogramma ‘Natale e Amore’ horen. Zij brengen dan opera aria’s en liederen, en wereldberoemde Kerstliederen zoals ‘O Holy Night’ en natuurlijk ‘Stille Nacht’. Hiermee worden de dagen voor Kerstmis ingeluid.

Carillonconcert om 13.00 uur
Voorafgaand aan ‘Natale e Amore’ is er een carillonconcert in de Goede Rede toren. Stadsbeiaardier Gerda Peters: “Omdat het carillon een instrument van de straat is heb ik ervoor gekozen om dit concert enigszins aan te passen aan het feit dat Nederland op deze 30ste november ook nog in Sinterklaassferen gehuld is. Het programma bestaat geheel uit kerst gerelateerde muziek maar zal misschien in eerste instantie als zodanig minder herkenbaar zijn.”
Op het programma staat werk van Courter, Rennes (arr. Dick klomp), Barnes en zes kerstliederen van over de hele wereld. Het concert eindigt met ‘Joy to the world’. Het complete programma is vooraf verkrijgbaar bij de toren, in de kerk.


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.