Nieuwjaar!

jong NBE

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 13 januari 2018 | 20:15 - 21:30 uur

 

Avontuurlijk en vrolijk programma van het Jong Nederlands Blazers Ensemble.

Toelichting op het programma

Het nieuwe jaar bij Goede Rede Concerten begint met een spetterend concert ‘Nieuwjaar!’ door het jongNBE.

Het programma is bekend!
Het concert speelt zich af rondom het magische ballet Daphnis en Chloe van Maurice Ravel. De muziek van Ravel is het jongNBE op het lijf geschreven: Ravel is een meester in het gebruik van de blazers en tovert met klank.
Daarnaast spelen ze muziek uit alle windstreken en van alle tijden, reikend van oude muziek en traditionals tot eigentijdse composities, o.a. werk van Monteverdi,  Debussy, Whitacre, Bela Fleck en Piazolla – met een sublieme presentatie. Een opgetogen programma dat past bij Nieuwjaar!

Toptalenten
Het Jong Nederlands Blazers Ensemble, kortweg het jongNBE, is een ensemble van tien toptalenten van de Nederlandse conservatoria, sommigen al klaar, anderen nog midden in hun opleiding. Het jongNBE vormt de kweekvijver van het Nederlands Blazers Ensemble. Het ensemble heeft al op vele podia en festivals gestaan waaronder het Grachtenfestival en is uiteenlopende samenwerkingen aangegaan met o.a. Jungle by Night (jazz), Holland Opera (opera), Lucky Fonz III (pop) en Edgar Moreau (cellist).

Over het jong NBE
Gedurende twee jaar krijgen de musici van het jongNBE een fantastisch leertraject in samenspel, programmering en presentatie aangeboden en worden gecoacht door de ervaren musici van het Nederlands Blazers Ensemble. Voor dit concert in Almere wordt het jongNBE gecoacht door Brandt Attema (trombonist van het NBE).
Het ensemble begeleidt jonge componisten tijdens de Voorrondeconcerten van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert en speelt daarnaast eigen programma’s door heel Nederland.

Expositie Josef Jan Michnia


In Goede Rede is vandaag ook de expositie van de Poolse schilder Josef Jan Michnia te zien. Zijn schilderijen staan ook steeds op de flyers en brochures van Goede Rede Concerten, maar zijn nu live!
Lees meer…


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.