Nieuwjaarsconcert ‘Virtuoso!’

Maarten Engeltjes & PRJCT - foto: Hans van der Woerd

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 11 januari 2020 | 20:15 - 21:30 uur
barok

 

Counter tenor Maarten Engeltjes en barokensemble PRJCT omringd door het publiek.
Virtuoos concert met o.a. wereldse cantates van Vivaldi. Elk stuk is bijna een opera op zich!

Toelichting op het programma

Counter tenor Maarten Engeltjes zingt in dit programma o.a. een aantal wereldse cantates van Antonio Vivaldi (1678-1741). Elk stuk is bijna een opera op zich. De cantates hebben pastorale teksten en gaan vaak over liefdesproblemen. Een groot contrast met Vivaldi’s meestal zo kenmerkende opgewektheid. De liefde is in deze cantates verraderlijk en wreed. In Qual per ignoto calle maakt de verteller een duistere reis naar de krochten van zijn gepijnigde hart. In andere cantates smeekt de minnaar om genade, of smeedt hij wraakzuchtige plannen.

Vivaldi’s cantates beleven de laatste jaren een revival. Behalve een groot vioolpedagoog moet hij ook een kundig zangleraar zijn geweest, want veel van zijn leerlingen werden later bekende operasterren. De virtuositeit van zijn opera’s en cantates zijn niet te versmaden. De onmogelijke capriolen en coloraturen zullen u nog lang bijblijven!

Naast deze cantates hoort u enkele pareltjes van Claudio Monteverdi (1567-1643) en Francesco Cavalli (1602-1676) en twee instrumentale werken, respectievelijk voor viola da gamba van Arcangelo Corelli (1653-1713) en theorbo van Giovanni Girolamo Kapsberger (ca 1580-1651).

Expositie

(info volgt)


«« terug naar de agenda

Soort ticket Prijs Plaatsen
Kinderen en jongeren t/m 18 jaar € 5,00
Volwassenen € 16,00
Vrienden Kamermuziek Almere € 13,50
x Eenmalige donatie. Dank u wel! € 2,50


Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.