Een Franse Kerst!

Ensemble Correspondances

Extra concerten Datum/Tijd
vr 18 december 2015 | 20:00 - 21:30 uur

 

Kerstmotetten van Charpentier door Ensemble Correspondances uitgevoerd. Concert georganiseerd door de stichting Oude Muziek.

Toelichting op het programma

Zijn adembenemende kerstmotetten componeerde Charpentier (1643-1704) in zijn tijd als huiscomponist van Marie de Lorraine, hertogin van Guise. Charpentier woonde zelf in het hôtel de Guise, waar de kamermeisjes en -dienaren allemaal buitengewoon muzikaal talent hadden en deze kerstmotetten in première brachten. Ensemble Correspondentes valt met elke opname die ze maken uitgebreid in de prijzen. Ze zijn de uitgelezen musici om de sfeer van een Franse kerstnacht opnieuw tot leven te wekken.

Sinds de oprichting in 2008 heeft Ensemble Correspondances zich voornamelijk gewijd aan de Franse religieuze muziek uit de zeventiende eeuw. Organist en klavecinist Sébastien Daucé bracht de musici van Correspondances bij elkaar tijdens hun studie aan het Conservatoire National Supérieur de Musique (CNSM) de Lyon. Het ensemble heeft speciale aandacht voor het repertoire van componist Marc-Antoine Charpentier.

Het ensemble bestaat uit acht zangers en een groep instrumentalisten (viool, traverso, viola da gamba, cello, theorbe, orgel/clavecimbel).

Kaarten

Kaarten te bestellen bij de Organisatie Oude Muziek.
€ 17.50 | Vriend € 15 | Student/CJP € 10  »» bestel kaarten


«« terug naar de agenda

Deze pagina delen: