Ensemble Semplicità

Goede Rede Concert Datum/Tijd
do 01 juni 2017 | 14:00 - 15:00 uur

 

MIDDAGCONCERT met operafragmenten van Mozart en Gluck.

Toelichting op het programma

Onze middagconcertjes zijn kleine intieme concerten, meestal in de kapel van Goede Rede. De entree is 10 euro en dat is inclusief een consumptie voor en eentje na de muziek.

Vanmiddag hoort u fragmenten uit ‘Die Zauberflöte’ van Mozart en uit ‘Orphée et Euridice’ van Gluck. In beide opera’s staan vele facetten van de liefde centraal: verlangen, teleurstelling, hoop, tegenslag, verdriet en  geluk.

In ‘Die Zauberflöte’ kunnen Tamino en Papageno uiteindelijk hun geliefden in de armen sluiten en in de opera van Gluck is dat na veel ontberingen het geval met Orphée en Euridice. Deze operamuziek wordt in concertvorm uitgevoerd. Ook hoort u enkele ‘Gesellige Gesänge’ van Mozart.

Het ensemble Semplicità bestaat uit vier vocalisten en een pianist: Laura van den Boogaard, Wim Daamen (piano), Frits Lemstra, Gertie Savelkoul en Menno Slagter. Jaarlijks brengt Semplicità een nieuw programma. Dit jaar is dat operamuziek uit ‘Die Zauberflöte’ van Mozart en ‘Orphée et Euridice’ van Gluck!

Expositie Wanda Entjes

De Almeerse kunstenaar Wanda Entjes exposeert met keramiek. Haar specialisatie is porselein.
Zij is een ondernemende kunstenaar die in 2012 al begon met haar eigen label MALproduct.
De expositie in Goede Rede omvat ook een aantal kunstwerken met bijzonder, zelf ontwikkeld materiaal. Haar werk is vaak ook heel functioneel, zoals de schalen en lepeltjes als promotie van onze stad. Verder een primeur met haar nieuwe Kubis vogels!
De expositie is te zien van 10 mei t/m 30 juni.
www.MALproduct.nl

 


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.