Orgel en klokken

OrgelPLUS Datum/Tijd
za 24 augustus 2019 | 14:00 - 15:00 uur
carillon, hedendaags, klassiek, MIDDAGconcert

 

Ben Middeldorp op orgel & Wim Ruitenbeek op mobiel carillon.
MIDDAGCONCERT. De serie middagconcerten bestaat uit kleine concerten van een uur. Vooraf krijgt u koffie/thee en nog een drankje na afloop van het concert. Totaalprijs: 10 euro.

Toelichting op het programma

Dit concert is onderdeel van het programma OrgelPLUS in het kader van 40 jaar orgel in Goede Rede. Ben Middeldorp speelt dan samen met beiaardier Wim Ruitenbeek op orgel en mobiel(!) carillon. Het carillon staat dan gewoon in de kerk en kunt u na afloop nog eens goed bekijken.
Zij hebben een prachtig programma voor ons samengesteld met een mooie mix aan klassiek en eigentijds werk van o.a. Küchler, Stokkermans, Jenkins en Mozart.

Ben Middeldorp was tot 2016 was Cantor-organist van de St. Maartenskerk te Tiel. Hij gaf  orgelconcerten op diverse plekken in Nederland, België, Noord-Frankrijk, voormalig Oost-Duitsland, Zweden en Vancouver (Canada). Ben was ook dirigent van verschillende koren.
Voor zijn grote verdienste in de muziekwereld van Tiel werd hij in 2009 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Wim Ruitenbeek is stadsbeiaardier van Harderwijk, Nijkerk, Tiel en Velsen en vaste bespeler van het glascarillon in De Zingende Toren te Leidsche Rijn. Hij was eerder ook actief als muziekdocent en koordirigent.

Mobiel carillon
Boudewijn Zwart heeft een mobiel carillon ontwikkeld waarmee overal concerten gegeven kunnen worden, zowel in de open lucht als binnen. Dit carillon telt vijftig bronzen klokken.
Vanmiddag van dichtbij te bekijken en te proberen!

Expositie

Expo 40 jaar Goede Rede en orgel. Meer info.

«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.