Orgelconcert Richard Vos

Richard Vos

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 27 januari 2017 | 20:30 - 21:30 uur

 

Virtuoos orgelspel in combinatie met zang en viool.  

Toelichting op het programma

Richard Vos is een veelzijdig en ambitieus musicus uit Huizen, opgeleid tot organist en kerkmusicus en heeft daarnaast muziekwetenschappen gestudeerd. Hij is in Almere o.a. bekend als dirigent van het koor Vocaliber. Vanavond speelt hij op het Goede Rede orgel enkele concerti van ondermeer J. S. Bach, G. F. Händel en J. G. Walther. Met de sopraan Paulien van der Werff en violist Arjen de Graaf voert hij een vioolsonate en een aantal van de ‘Deutsche Arien” van G.F. Händel uit.

Richard Vos is werkzaam als cantororganist in de Pauluskerk te Baarn en als organist in de Nieuwe kerk te Huizen. In beide kerken heeft hij een maandelijkse concertserie (resp. Paulusconcerten en VrijdagAvondmuziek) waarin hij als solist, begeleider of koorleider optreedt. In de Domkerk in Utrecht is hij één van de vesperorganisten. Verder componeert hij zelf kerkmuziek, speelt cello en klavecimbel.

“Sinds een aantal jaar houd ik me bezig met één der ‘vergeten’ muziekinstrumenten: het drukwindharmonium. Dit bijzondere 19de-eeuwse toetsinstrument krijgt gelukkig weer wat meer aandacht. Ik heb hiervan een aantal bijzondere exemplaren in mijn collectie. Daarbij restaureer ik harmoniums en ben me daarin verder aan het bekwamen.”
www. richardvosmuziek.nl

Händel: Süsse Stille, sanfte Quelle

Expositie’40 jaar kerk in Almere Haven’
U kunt de foto-expositie bekijken over de historie van Goede Rede. Vanaf de voorbereiding en bouw t/m de veelheid aan activiteiten en gebeurtenissen. Ook Goede Rede Concerten (sinds anderhalf jaar) heeft een plaatsje in de expo. Te zien t/m 5 maart op maandagmiddag, vrijdagochtend en tijdens kerkdiensten en concerten.


Kerkcentrum Goede Rede en klokkentoren.


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.