Orgelconcert Ton Koopman

Ton Koopman

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 10 juni 2016 | 20:30 - 21:30 uur

 

Solo-concert van Ton Koopman op het orgel in Goede Rede.

Toelichting op het programma

Ton Koopman is een virtuoos klavecinist, organist, dirigent en musicoloog. Hij is bezig aan een indrukwekkende carrière in de muziek vol eigen initiatieven, op wereldniveau. Hij heeft zijn eigen Amsterdam Baroque Orchestra + Choir opgericht, heeft zich gewijd aan het uitvoeren en uitgeven van al het werk van Buxtehude, geeft les als professor in de muziekwetenschap.

Ton Koopman is daarnaast een veelgevraagde gastdirigent en heeft samengewerkt met vele vooraanstaande orkesten in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Hij is 3 jaar als ‘artist in residence’ verbonden geweest aan het Cleveland Orchestra. Momenteel is hij gastdirigent van het San Fransisco Symphony Orchestra en artistiek directeur van het Franse muziekfestival ‘Itinéraire Baroque’. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

In Nederland geeft hij ook regelmatig orgelconcerten, zoals op deze avond in Almere.

Op het programma staan:
Bach – Fantasie in G groot
Couperin – Messe pour les Convents  (Missa II in G groot)
Daquin – Quand Jésus naquit à Noël (in G groot)

Expositie
De Almeerse Johanna Braeunlich exposeert met keramiek van 27 mei t/m 30 juni. Zij maakt graag werken voor de openbare ruimte maar ook gebruiksvoorwerpen als kommen, potten, urnen e.a. Te zien in Goede Rede tijdens het concert en op maandag van 13.00 tot 15.30 uur en op vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur. www.annusch.com

tegelkunstwerk de Hulk 1MB
‘De Hulk’


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.