Paulien van der Werff & Gert de Vries

Paulien van der Werff & Gert de Vries

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 09 februari 2018 | 14:00 - 15:00 uur

 

MIDDAGCONCERT  Sopraan en luit brengen muziek van John Dowland e.a.

Toelichting op het programma

Onze middagconcertjes zijn kleine intieme concerten, meestal in de kapel van Goede Rede. De entree is 10 euro en dat is inclusief een consumptie voor en eentje na de muziek.

Paulien van der Werff en Gert de Vries vormen sinds kort een duo dat snel aan bekendheid wint. Zij delen een voorliefde voor het intieme karakter van de luitliederen. Hun repertoire bestaat uit muziek van de 16e en 17e eeuw.

Vanmiddag kunt u stukken horen uit het luitboek van landgravin Elisabeth von Hessen-Kassel, die in 1596 geboren werd als dochter van de landgraaf Moritz (bijnaam ‘de Geleerde’), een zeer erudiet en muzikaal man die zijn dochter een voortreffelijke opvoeding gaf, o.a. door de Franse luitist Victor de Montbuysson in te schakelen. Deze stelde voor haar het luitboek samen waarin veel van het repertoire voor zang en luit uit die tijd te vinden is, ondermeer van de bekende John Dowland.
Zelf componeerde ‘de Geleerde’ ook een aantal werken waarvan hij er enkele aan zijn dochter Elisabeth opdroeg. Elisabeth zelf dichtte in het Duits en Italiaans verschillende madrigalen die of door haarzelf of door anderen zijn getoonzet.

Deze mooie liederen zijn vanmiddag voor ons te horen!


Expositie Josef Jan Michnia


In Goede Rede is vandaag ook de expositie van de Poolse schilder Josef Jan Michnia te zien. Zijn schilderijen staan ook steeds op de flyers en brochures van Goede Rede Concerten, maar zijn nu live!
Lees meer…

 

 


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.