Piano Solo

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 22 september 2018 | 20:15 - 22:00 uur

 

Ralph van Raat laat de piano klinken als volledig symfonie-orkest – vooraf carillonconcert.

Toelichting op het programma

Op weg naar zijn debuut in oktober in Carnegie Hall, New York, speelt Ralph van Raat een deel van zijn programma eerst in Almere:

–  Charles-Valentin Alkan: Symfonie pour piano seul
–  Claude Debussy: La Mer pour piano seul
–  George Gershwin: Rhapsody in Blue for piano solo

Het is een interessant programma omdat het werk van Alkan een pianostuk is, dat een symfonie wil verklanken; dat van Debussy is een symfonisch werk is dat is omgezet naar piano solo. En de Rhapsody van Gershwin is eigenlijk de oerversie is, op basis waarvan de uiteindelijke Rhapsody voor piano en orkest geschreven is. Veel noten dus – alle partijen moeten door de pianist gespeeld worden! De piano eigenlijk als volledig symfonie-orkest.

Ralph van Raat is een wereldberoemde Nederlandse pianist die vooral modern-klassieke en hedendaagse muziek speelt. Hij treedt niet alleen op met orkest of solo, maar ook in projecten met b.v. weerman Jan Peter Kuipers Munnike, of in een bijzonder programma met muziek van de popgroep Radiohead herschreven voor piano door Christopher O’Riley.
Diverse componisten hebben speciaal werk voor hem gemaakt. En Ralph van Raat heeft ook vele premières uitgevoerd!
Tijdens zijn opleiding heeft hij ondermeer les gehad van de Almeerder Willem Brons.

foto: Simon van Boxtel

Carillonconcert om 19.30 uur
Voorafgaand is er een carillonconcert door Koen van Assche, internationaal actief en bekend, stadsbeiaardier van Antwerpen. Hij speelt vandaag muziek van Debussy en Gershwin.

Expositie

Atelier A93 is het atelier van beeldend kunstenaar Franny Thonhauser. In dit atelier biedt zij creatieve dagbesteding en begeleiding aan mensen met een beperking. Twaalf kunstenaars van Atelier A93, inclusief Franny zelf laten op deze expositie’ Wij zijn kleur’ hun werk zien.
Meer lezen…


‘Wij zijn kleur’


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.