Première!

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 27 oktober 2018 | 20:15 - 22:15 uur

 

Mandoline Kamerorkest Het Consort en harp met wereldpremière van Michel Bosc – vooraf carillonconcert.

Toelichting op het programma

Mandoline Kamerorkest Het CONSORT o.l.v. Alex Timmerman is één van de beste mandoline orkesten van Nederland en daarbuiten. Zij deden o.a. mee aan het Fringe Festival in Edinburgh en hebben concerten gegeven in Europa en Azië.

Het CONSORT treedt vanavond op in volledige samenstelling, aangevuld met harp. Dit is dé mogelijkheid om kennis te maken met het orkest uit Zwolle. Het orkest bestaat uit de bekende kleine mandolines, maar bevat ook grotere broertjes als de mandola en verre neven (of nichten) als de gitaar en contrabas. Zij spelen op een prachtige verzameling oude instrumenten. Een unieke luisterervaring!

Op het programma staat een muzikale wereldreis in de tijd d.w.z. een zeer gevarieerd programma waaronder de première ‘Concerto Triplaris’ voor mandoline, harp en liuto cantabile en mandolineorkest van de Franse componist Michel Bosc. Solisten zijn Sebastiaan de Grebber, Ferdinand Binnendijk en Annegreet Rouw op harp. De componist uit Parijs zal zelf aanwezig zijn!

Ook kunt u luisteren naar de prachtige compositie ‘The song of the Japanese autumn’ van Yasuo Kuwahara. Verder speelt Het CONSORT stukken van Vivaldi, Grieg, De Falla en Albeniz. Een ware wereldreis dus en zeer de moeite waard!

Wellicht nog een tweede première als toegift… is nog een verrassing.

Carillonconcert 19.30 – 20.10 uur
De Japanse musici Toru Takao en Ryo Hirota geven uniek concert ‘Music from over the world’ voorafgaand aan Het Consort. Toru Takao bespeelt het carillon van de Goede Rede toren en Ryo Hirota hoort u op  trombone. Zij spelen werk van Leo Wood. JS Bach, Avro Pärt, Astor Piazzola , Joe Hisaishi. En ‘Centenary bells voor carillon’ door Leo Samama gecomponeerd in het kader van ‘100 jaar Nederlandse Klokkenspel-Vereniging’ (2018).

Beide musici wonen nu in Duitsland.

Ryo Hirota (trombone)

Opname tijdens concert:

Expositie

Werk uit het atelier van Daniëlla van Eembergen.

 


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.