Sole e Amore

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 12 april 2019 | 20:15 - 22:00 uur

 

Else-Linde Buitenhuis & Eline Bergmann met liederen en opera-aria’s.

Toelichting op het programma

Else-Linde Buitenhuis, sopraan en Eline Bergmann, pianiste hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie in Groningen en kwamen elkaar later weer tegen bij het Amsterdamse Grachtenfestival. Sinds een aantal jaar werken ze met veel enthousiasme samen en hebben een programma samengesteld met de titel  ‘Sole e Amore’. Zij worden geprezen om hun muzikaliteit en bijzonder gevoel voor klankkleur.

Dit programma bevat liederen uit o.a. Italië, Frankrijk en Duitsland geïnspireerd op de zon en de liefde. ‘Sole e Amore’ verwijst naar een aria van Puccini. Het omvat werken van o.a. Puccini, Scarlatti, Fauré, Schubert, De Falla en Gershwin. En piano-solo van o.a. Schumann en Debussy.

Else-Linde Buitenhuis is een lyrische sopraan. Haar repertoire omvat een breed scala aan stijlen, waaronder opera, oratorium, kamermuziek en wereldmuziek. Eline Bergmann is naast uitvoerend musicus ook docente aan het CKV Almere. Zij treden zowel in Nederland als in o.a. Italië op.

Carillonconcert om 19.30 uur  

Marcel Siebers, beiaardier in Cuijk, Venlo en Huissen, bespeelt het carillon in de Goede Rede toren. Op het programma staat muziek van o.a. Handel, Haydn, Gershwin en Bernstein (‘Somewhere’ uit de West Side Story), passend bij het concert binnen. Het complete programma is ter plekke verkrijgbaar.

Expositie


De Almeerse kunstschilder Peter Boonstra werkt bijna uitsluitend met olieverf op doek. Zijn werk wordt gekenmerkt door het magisch realisme of realisme met klassieke uitstraling. Hij schildert taferelen met inhoud, soms met symbolische aanwijzingen en verwijzingen naar alledaagse thema’s.
Meer info…


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.