Songbook

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 07 december 2018 | 20:30 - 21:30 uur

 

Veelzijdige sopraan Claron MacFadden en accordeonist Tuur Florizoone. 

Toelichting op het programma

De veelgeprezen Amerikaanse sopraan Claron McFadden en accordeonist Tuur Florizoone, een van de meest geliefde Belgische muzikanten, hebben een bijzonder liedrepertoire samengesteld met als titel Songbook.

‘Songbook’ is geïnspireerd op het Great American Songbook waarin componisten als Cole Porter, George Gershwin en Duke Ellington opgenomen staan voor hun bijdragen aan de canon van Amerikaanse liederen uit de eerste helft van de twintigste eeuw.
Binnen dit kader improviseren McFadden en Florizoone er op los, aangevuld met eigen composities en spontane ingevingen.

Claron McFadden treedt wereldwijd op in concertzalen en operahuizen en heeft daarbij gewerkt met vele beroemde dirigenten. Ze wordt regelmatig gevraagd voor grote internationale festivals. In Nederland is ze bekend geworden van onder meer haar concert tijdens de inhuldiging van koning Willem Alexander. Vanwege haar veelzijdigheid wordt zij vaak gevraagd om met jazzmusici te werken.

Hoewel de accordeon in de Lage Landen vaak nog geassocieerd wordt met oubolligheid, is hij in andere culturen al tijden een volwaardig instrument met een groot expressief bereik. Vooral in de handen van een componist en improvisator met fantasie en smaak, zoals Tuur Florizoone. Dat heeft alles te maken met zijn brede kennis en belangstelling, zijn charisma en voelbaar spelplezier en zijn gave om zowel het hart van de muziekstukken als dat van de toehoorder te raken.

Expositie


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.