Sterre

Leonore van Sloten en Willem Mook - foto Marjo van de Peppel

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 11 oktober 2019 | 14:00 - 15:00 uur
MIDDAGconcert, oude-muziek, Rembrandt

 

Muziek uit de tijd van Rembrandt van o.a. Huijgens voor zijn grote liefde ‘Sterre’.
MIDDAGCONCERT. De serie middagconcerten bestaat uit kleine concerten van een uur. Vooraf krijgt u koffie/thee en nog een drankje na afloop van het concert. Totaalprijs: 10 euro.

Toelichting op het programma

Aan de hand van brieven, gedichten en aria’s van Constantijn Huygens en componisten die hem hebben beïnvloed voeren Leonore van Sloten en Willem Mook u langs het liefdesverhaal van Constantijn Huygens (1596-1678) en zijn ‘Sterre’, Suzanna van Baerle (1599-1637).

U hoort muziek van o.a. Monteverdi, Lambert, Lanier, P.C. Hooft en Huijgens zelf.
De liedteksten worden uitgedeeld, die kunt u meelezen.

De Ster van Huygens
Suzanna laat zich aanvankelijk moeilijk schaken, maar het aanhouden van Constantijns avances leidt uiteindelijk tot een huwelijk in bijzondere gelijkwaardigheid, wederzijds respect en gezamenlijk geluk. Wanneer Suzanna, vlak na de geboorte van het vijfde kind, op jonge leeftijd komt te overlijden is dat dan ook een immens persoonlijk verdriet, dat Huygens pas na enige tijd in woorden kan vatten in het ontroerende gedicht ‘Op de dood van Sterre’. Hij zal zijn Sterre vele jaren overleven maar nooit hertrouwen.

Leonore van Sloten en Willem Mook
Leonore van Sloten gaf als mezzosopraan talloze recitals met romantisch tot vroeg modern repertoire in binnen- en buitenland. Het 17de-eeuwse luitlied is een van haar specialisaties. Daarnaast is zij kunsthistorica en werkzaam als conservator bij Het Rembrandthuis in Amsterdam.

Willem Mook is luitist en studeerde daarnaast muziekwetenschap. Hij trad op in vele Europese landen, in Marokko en Zimbabwe, en voor radio en tv. Willem heeft een omvangrijke lespraktijk.

Expositie

‘Licht en donker’ , expositie i.k.v. het Rembrandtjaar van leerlingen van Daniella van Eembergen.


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.