Tango! Isabelle van Keulen

Isabelle van Keulen Ensemble

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 15 februari 2020 | 20:15 - 22:00 uur
modern-klassiek

 

Topvioliste en haar ensemble spelen tango’s van Piazzolla.
Tangoprogramma door ensemble op bandoneon, piano, contrabas en Isabelle van Keulen op viool.

Toelichting op het programma

Sinds haar doorbraak in 1984 – met het winnen van de Young Musician of the Year Competition – hecht Isabelle van Keulen grote waarde aan haar muzikale veelzijdigheid.

Dit komt ook tot uiting in het feit dat Isabelle van Keulen zich niet alleen op viool begrenst, maar met even veel engagement altviool speelt, kamerorkesten onder haar leiding aanvoert, en kamermuziek in allerlei vormen en combinaties ten gehore brengt. Of dat het nu gaat om het geven van masterclasses of het solistisch optreden met orkesten als Koninkljk Concertgebouw Orkest, Berlin Philharmonisches Orchester, of NHK Tokyo; altijd staat de drang naar eerlijk musiceren op de allereerste plaats.

Isabelle van Keulen Ensemble
In mei 2013 kwam een prestigieus project uit op Challenge Records, zowel CD/DVD alswel een documentaire genaamd ‘Tango!’ met muziek van Astor Piazzolla, gespeeld door het Isabelle van Keulen Ensemble. Haar ensemble bestaat uit bandoneon, piano, contrabas en Isabelle zelf.
Inmiddels is een nieuwe CD met muziek van Piazzolla verschenen en treedt Isabelle en haar ensemble regelmatig op. Vandaag in Almere!

Piazzolla heeft de Tango Nuevo niet geschreven om op te dansen…. hij wilde juist met zijn nieuwe stijl uit dat danscircuit komen. De meer traditionele nummers die het ensemble verder speelt zijn desalniettemin niet geschikt, omdat het allemaal hun eigen arrangementen zijn en er heel veel rubato (tempowisselingen) in zitten. En dan is het dus ook niet dansbaar.

Expositie


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.