‘Ode aan het lied’

Tania Kross

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 16 januari 2016 | 20:30 - 21:30 uur

 

Tania Kross brengt klassieke muziek dichtbij de mensen! Met Ernst Munneke aan de vleugel.

Toelichting op het programma

Tania Kross werd geboren op Curaçao en behaalde cum laude haar Bachelor- en Masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium. Al tijdens haar opleiding won zij verschillende concoursen en ze werd door Het Concertgebouw verkozen tot Rising Star. Tania maakte heel snel carrière en viel op door haar gedrevenheid en innemende persoonlijkheid. De opera bracht haar op grote internationale podia en zij oogstte veel lof voor haar vertolking van de grote operarollen. Haar eerste cd, Corazon, werd bekroond met de Edison Muziekprijs. Tania vindt het belangrijk om klassieke muziek zo dicht mogelijk bij (nieuw) publiek te krijgen, ook bij jonge mensen.

Tania Kross en pianist Ernst Munneke brengen vanavond werken van o.a. Duparc, Chausson, Massenet, Saint-Saëns, Bizet (uit Carmen), Mozart en Satie.

“De klassieke muziek van vroeger was van iedereen”, vervolgt ze. “Iedereen floot de Mozart-deuntjes en zong mee met de liedjes van Schubert. Dat is waar ik weer naar verlang. Ik wil dat de mensen, zeker jonge mensen, terugkeren naar de concertzalen en operahuizen en dat ze ontroerd raken.”

Tania Kross, naar aanleiding van haar CD Krossover, opera revisited (2013)

Expositie Saskia Taal
U kunt rond het concert genieten van werk van textielkunstenares Saskia Taal. Zij exposeert met  prachtige sjaals (op zijde), een aantal accessoires en collages. Zij combineert graag oude en nieuwe materialen en oude en nieuwe technieken. En vaak zijn er als een soort zoekplaatje persoonlijke elementen in verwerkt. De expositie in Goede Rede is te zien van 15 t/m 29 januari 2016. saskiataal.kunstinzicht.nl

saskia taal-klein


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.