Telemann met humor

Goede Rede Concert Datum/Tijd
zo 14 oktober 2018 | 15:00 - 17:00 uur

 

The Counterpoints schitteren in ‘La Querelleuse’ met Telemann en vleugje eigentijds.

Toelichting op het programma

Vandaag geven The Counterpoints het najaarsconcert van Vrienden Kamermuziek Almere met het programma ‘La Querelleuse’. Na afloop van het concert is er een borrel voor alle bezoekers.

In dit programma hoort u sonates, triosonates, suites en fantasieën van de veelzijdige componist Georg Philipp Telemann, met nadruk op de humor in zijn kamermuziek. Daarnaast is er een eigentijds werk ‘Autumn tree’ in combi met Vivaldi’s herfst.
” We vinden het altijd heel leuk om binnen zo’n oude muziek programma ook nieuw werk te spelen. In de 18e eeuw speelden ze namelijk alleen maar eigentijdse muziek, dus in wezen is het meest authentieke dat we als historisch geïnformeerde musici kunnen doen het spelen van hedendaags repertoire!”

The Counterpoints is een jong en enthousiast barokensemble, sinds 2016 in de huidige bezetting en o.a. eerder te horen gerenommeerde festivals en concoursen.
Het ensemble bestaat uit Thomas Triesschijn (blokfluit), Aljosja Mietus (klavecimbel), Petr Hamouz (cello) en Anna Jane Lester (altviool). Zij spelen op originele instrumenten of kopieën daarvan.
Tijdens hun concerten willen zij de dynamische interactie tussen de verschillende spelers, het contrapunt, delen met het publiek.
Daarbij voert geen enkele ‘Counterpoint’ de boventoon, maar staan ensemblespel en de muziek zelf centraal. Goed voor een levendig en schitterend optreden!

Foto: Rogier

 

Expositie

Atelier A93 is het atelier van beeldend kunstenaar Franny Thonhauser. In dit atelier biedt zij creatieve dagbesteding en begeleiding aan mensen met een beperking. Twaalf kunstenaars van Atelier A93, inclusief Franny zelf laten op deze expositie ‘Wij zijn kleur’ hun werk zien.
Meer lezen…


‘Wij zijn kleur’


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.