The Glass Effect

Goede Rede Concert Datum/Tijd
za 16 september 2017 | 20:15 - 22:00 uur

 

Betoverend Philip Glass programma door harpiste Lavinia Meijer. 

Toelichting op het programma

De invloed van de Amerikaanse componist Philip Glass op de jongere generatie componisten is de laatste decennia alleen maar gegroeid. Van filmmuziek tot grote opera’s en symfonieën, Philip Glass is niet meer weg te denken uit de moderne muziekwereld. Hij heeft een heel groot publiek voor zich weten te winnen en componisten als Bryce Dessner, Nico Muhly en Ellis-Ludwig-Leone beïnvloed.

Lavinia Meijer werkte de afgelopen jaren nauw met hem samen en brengt met het programma van vanavond een ode aan deze iconische componist. Ze dook in een nieuw project, ditmaal zijn Etudes die hij in een tijdspanne van meer dan 20 jaar componeerde. Hiermee laat ze zien hoe zijn muziek zich heeft ontwikkeld en hoe de bouwstenen van zijn composities zijn uitgekozen.

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden- en platina-status.

Vanavond speelt zij muziek van Philip Glass uit de film Koyaanisqatsi en een selectie van zijn Etudes, aangevuld met stukken van Bryce Dessner, Olafur Arnalds, Frahm en een eigen compositie.

Foto: Robin de Puy © Sony Music Entertainment

Carillonconcert

Voorafgaand, tijdens de inloop is er een speciaal carillonconcert door beiaardier Boudewijn Zwart op het Goede Rede carillon, met o.a. ‘Metamorphosis’ van Philip Glass. Aanvang ca 19.30 uur.

Expositie Hein Walter

De Almeerder Hein Walter exposeert van 4 september t/m 31 oktober in Goede Rede. Hein Walter is (zorg)kunstenaar, dichter en artistiek leider van Zijderups. De expo is te zien op maandagmiddag, vrijdagochtend en tijdens concerten.
www.heinwalter.nl


‘Tortels scholvers en koeten’ (2017)

 

 


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.