Travelling in Baroque

Extra concerten Datum/Tijd
do 10 augustus 2017 | 20:15 - 22:00 uur

 

Openingsconcert van het 10e zomerfestival met Bach-Abel door het Apollo Ensemble.

Toelichting op het programma

Het festival Travelling in Baroque viert haar tiende lustrumjaar! Het programma 2017 is weer van grote klasse en internationale allure. Het thema dit jaar is ‘London, the place to be.’ Het programma laat Londen zien als middelpunt van culturele ontwikkelingen door de eeuwen heen. Een wereldstad, waar musici van diverse nationaliteiten elkaar ontmoetten, zich vestigden en zo een basis legden voor wat wij noemen ‘typisch Engelse muziek’. Het festival is van 10 t/m 13 augustus.
Meer info vindt u op www.travellinginbaroque.nl

Vanavond 10 augustus is het openingsconcert van het festival door het Apollo Ensemble in Goede Rede. Het is een zg. Bach-Abel concert!
Twee Duitse componisten, Carl Friedrich Abel en Christian Bach (jongste zoon van Johann Sebastian) vestigden zich rond 1760 in Londen en initieerden daar een van de eerste concertseries: de Bach-Abel concerten, speciaal om hun werken daar te promoten en de Engelsen er kennis mee te laten maken. Ze probeerden ook Haydn naar Londen te halen, zijn werk in Engeland te introduceren. Speciaal hiervoor schreef Haydn rond 1782 drie symfonieën. De reis ging uiteindelijk niet door, pas in 1790 zou Haydn zijn eerste reis naar Engeland maken…

Kaarten voor dit openingsconcert in Almere kunt u bestellen via www.travellinginbaroque.com
Gereduceerde prijzen in de voorverkoop (t/m 15 juli)

Voorafgaande, tijdens de inloop, is er een speciaal carilloncincert op het Goede Rede carillon, door Bernard Winsemius, passend bij het avondprogramma. Aanvang ca 19.30 uur.

EXTRA: om 13:30 start het middagprogramma, dat speciaal bedoeld is voor deelnemers aan de zomerschool voor senioren in Almere en deelnemers aan de zomerschool voor basisschoolleerlingen in Almere.

Het programma heet: Twee Duitsers organiseren concerten in Londen
Rond 1760 verhuisden twee Duitse componisten, Carl Friedrich Abel en Johann Christian Bach (jongste zoon van Johann Sebastian) naar Londen. Daar zetten ze een van de eerste concertseries op: de Bach-Abel concerten, speciaal om hun werken daar te promoten en de Engelsen er kennis mee te laten maken. De concerten waren een reuze succes.  Ze probeerden ook hun Weense collega Joseph Haydn naar Londen te halen en zijn werk in Engeland te introduceren. Dat leek Haydn wel een goed plan en speciaal hiervoor schreef Haydn rond 1782 3 symfonieën. De reis ging uiteindelijk niet door, pas in 1790 zou Haydn zijn eerste reis naar Engeland maken.

Op deze donderdagmiddag speelt het Apollo Ensemble een Bach-Abel concert na, met op het programma delen uit: Abel, symfonie in Es op.7/6 , J.Chr. Bach cello concert en quintet voor fluit, hobo, viool, cello en clavecimbel en Haydn symfonie Hob I:78 in c.

Tijdens het concert wordt ook verteld over de muziek, de instrumenten en hoe zo’n concert er in die tijd aan toe ging. Na het concert, dat ongeveer een uur duurt, is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee na te praten met elkaar en met de musici.

Opgave voor deelname:   https://www.zomerschoolvoorseniorenalmere.nl/contact.html 


«« terug naar de agenda

Deze pagina delen: