‘Unseen Land’

Jeroen van Vliet en Mete Erker

Goede Rede Concert Datum/Tijd
vr 25 september 2015 | 20:30 - 21:30 uur

 

Een lyrisch jazzconcert door pianist Jeroen van Vliet en Mete Erker, saxofoon

Toelichting op het programma

Jazzmuziek is zich de afgelopen 50 jaar steeds breder gaan ontwikkelen richting klassiek, pop, wereldmuziek, zelfs country. De muziek van het internationale jazzduo Jeroen van Vliet en Mete Erker is lyrisch, energiek en vrij, maar tegelijkertijd ook ingetogen.

Voor het concert in Almere-Haven selecteerden zij stukken die in de ruime akoestiek van Goede Rede mooi tot hun recht komen. Zij spelen eigen werk met een zucht naar schoonheid en avontuur.

Pianist Jeroen van Vliet maakte jarenlang deel uit van het Paul van Kemenade Quintet en speelt momenteel in Gatecrash van Eric Vloeimans. In 2014 ontving Jeroen van Vliet de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz- en geïmproviseerde muziek, de Buma Boy Edgar Prijs.

Saxofonist Mete Erker begon al vroeg met klarinet, maar switchte naar de saxofoon. Op het podium is hij een zeer energieke verschijning. Momenteel doet hij als lid van saxofoonkwartet Artvark een theatertournee met sopraanzangeres Claron McFadden.

Jeroen van Vliet en Mete Erker spelen al 20 jaar samen. In het samenspelen zijn ze heel goed op elkaar afgestemd en voelen ze de wendingen en beweging in de muziek haarfijn aan.
De samenwerking heeft vele concerten, reizen en opnames voorgebracht. Ze namen een CD op, werkten samen met choreografe Conny Jansen en reisden 3 keer samen naar Bolivia waar ze op het Internationale Jazzfestival van La Paz speelden. Ze maakten tournees naar Zuid-Afrika en Thailand. Het duo maakt ook deel uit van de groep Estafest met gitarist Anton Goudsmit en violist Oene van Geel.

“Jeroen van Vliet heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een veelzijdig jazzpianist. Het succes van zijn projecten is veelal te danken aan zijn eigen inspirerende kracht, uitzonderlijk improvisatietalent en groot lyrisch vermogen. De poëet onder de Nederlandse jazzpianisten.”

(Donata van de Ven, omroep Tilburg)

Zie ook: www.jeroenvanvliet.com en www.mete.nl

Expositie ‘Unseen Landscape’

Een expositie met werk van fotografe Anja de Graaff illustreert het concert van Van Vliet en Erker.
Haar manier van kijken naar de wereld sluit aan bij “de zucht naar schoonheid en avontuur”. Zij gaat op zoek naar bijzondere landschappen die er soms wel en soms niet zijn. “Het is afhankelijk van weer, wind, getijde of het standpunt van waaruit je kijkt. Soms moet je de lucht in of afdalen onder de grond. En alles van een adembenemende schoonheid.”

De expositie ‘Unseen Landscape’ start op 23 september en is daarna nog te zien t/m 6 oktober in Goede Rede. Zie ook: www.anjadegraaff-fotografie.nl

 

 

 

 

 

 

 

 


«« terug naar de agenda

Er kunnen geen kaarten meer worden besteld via de website, maar bel 06 80140467 voor informatie.

Deze pagina delen:

Reacties zijn gesloten.